UKENS DRINK: Alone in Kyoto

Ukens drink Alone in Kyoto

(Julie H. Amundsen)

Det ultimate startskuddet for et sushimåltid

Plommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.

Utvalget av sake her til lands er nå veldig godt, men det er fortsatt et stykke igjen før det er en folkedrikk - på samme måte som sherry fortsatt er for spesielt interesserte.

Se det imponerende utvalget av sake

Så om du ikke er klar for å drikke sake gjennom hele sushimåltidet, får du en veldig god introduksjon til den rike sake-verdenen gjennom en drink som denne.

Her er det altså plommesake som er brukt, og Suppai Umeshu er i en klasse for seg. Umeshu lages på en annen måte enn sake all den tid det er brukt shochu - risbrennevin - plommer (ume) og sukker, altså mer som en fruktlikør med en alkoholprosent mellom 10 og 15 prosent. 

Her er utvalget av umeshu

Drinken er signert Anne Maurseth på baren Andre til Høyre. Hun kreerte drinken med en helt spesiell vermut, Mancini Sakura Vermouth med aroma av fiol og kirsebærlomst, som fra i dag er tilgjengelig på polet i bestillingsutvalget. Om du ikke har tid å vente, kan du bruke en hvit vermut, men da mister du altså litt av aromabildet.

Se utvalget av hvit vermut her

Anne insisterer på å toppe drinken med en helt tørr champagne, for maksimal eleganse, som er rettesnoren for alt hun gjør, men det finnes også veldig gode helt tørre cavaer eller cremanter som gjør nytten.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Alone in Kyoto

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Pynt:
stk
spiselig orkide

Fremgangsmåte

Ha vermut ut sake i et røreglass med is og rør i 20-30 sekunder. Hell over i et avkjølt coupetteglass og topp med champagne. Pynt evt med spiselige orkideer som selges i butikker med asiatisk utvalg.

Råvarer:
Suppai Umeshu
Mancino Vermouth Sakura 2.t.h.

Tips:
I denne oppskriften er Mancinos Sakura Vermouth som skal brukes. Denne spesielle vermutversjonen lages bare i et begrenset antall og i sesong, og fremstilles ved at Mancinos hvite vermut får godgjøre sg med fiolblader og kirsebærblomster. Hvis du velger en annen hvit vermut blir drinken mindre floral.

Se utvalget av hvit vermut

Tips:
Hvis du ikke vil bruke helt tørr champagne, kan du går for en extra brut cava eller cremant av god kvalitet.

Se utvalget av extra brut cava og her er de aller tørreste cremantene

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen