UKENS DRINK: Denne helnorske drinken er faktisk verdenskjent
Ukens drink

Denne helnorske drinken er faktisk verdenskjent

Men i mange drinkdatabaser har den feil ingredienser. Her får du originaloppskriften.

Silent touch er navnet, men det til tross er den slett ingen lettversjon. Verken når det kommer til alkohol eller kalorier. For den skal lages med «vanlig» vodkastyrke og brus med vanlig sukker.

I hvert fall insisterer opphavsmannen Matthew G. Hauge på at den må ha både Kalinka, 7 Up, Schweppes Bitter Lemon og Roses Lime for å bli slik han blandet den første gangen. For selv om denne drinken har spredd seg til drinkdatabaser over hele verden, er den helnorsk, og laget av en glad amatør.  

Matthew hadde stort sett servert den til venner. Men på lanseringsfesten for POS-programvaren Silent Touch, utviklet av Client Systems AS, hvor han jobbet som datautvikler, fikk han bartenderen til å mikse den. Navnet var det en av festdeltakerne som ga drinken, forteller Matthew som nå jobber som lærer i Sverige. Det var fraværet av alkoholsmak som kunne sammenlignes med et lett kick.

I Apéritifs drinkdatabase har den gin som spritkomponent og det får Matthew til å steile. Smaken blir ikke den samme, hevder den utflyttete hordalendingen som kanskje er mer kjent som fluebinder og –fisker enn bartender.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Silent touch original

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

toppes med 7-Up

Fremgangsmåte

Fyll isbiter i et longdrinkglass. Tilsett vodka, soda og Roses lime. Rør med en rørepinne. Topp med 7 Up. Pynt med sitronskive.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen