Ukens drink

Head in the Clouds

Denne prisbelønte drinken kan du lett gjenskape hjemme
Foto: (Johnny Vaet Nordskog)

Denne prisbelønte drinken kan du lett gjenskape hjemme

Det er kombinasjonen av akevitt modnet i portvinsfat, urtelikør og multer som sikret den svenske bartenderen Yvonne Tran seieren i drinkkonkurransen Linie The Journey.
Aase E. Jacobsen
29 September 2017 - 13:00

Med slike hjemlige ingredienser - enten fra nærmeste polutsalg, ditt eget barskap og fryser - er denne lekkerbiskenen noe du mikser lett på hjemmebane. Og smaken er sensasjonelt god. Den brakte da også den svenske bartenderen Yvonne Tran til topps i drinkkonkurransen Linie The Journey. Til daglig jobber hun på Corner Club i Stockholm. På andreplass kom Sebastian Krunderup fra Duck and Cover i København som har spesialisert seg på blant annet akevitt, og på tredje Michael Ehrenwirt fra Enfant Terrible i Landsberg am Lech, Tyskland. 

Akevitt er nemlig blitt en favoritt blant bartendere verden over. Ikke som shots, men i forseggjorte cocktailkreasjoner. Som den Yvonne vant med og det i sin første bartenderkonkurranse.

Nå er det kvinner som ruler i verdenstoppen

– Det er en fantastisk følelse å vinne blant så mange flinke og erfarne bartendere. Jeg deltok for å utfordre meg selv, og fordi jeg har en forkjærlighet til akevitt, sier Yvonne.

Yvonne Tran. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Og med en forkjærlighet til akevitt, fremstår premien ekstra attraktiv; Yvonne får nå anledning til å lage sin egen blend av Linie akevitt. – Dette er alle bartenderes drøm. Jeg gleder meg til å kunne servere min egen akevitt på Corner Club, avslutter en glad vinner.

Du er selvsagt velkommen til å besøke Yvonne bak bardisken i Stockholm - eller prøve deg på den prisbelønte oppskriften selv.

Se våre andre drinkoppskrifter med akevitt

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Head in the clouds drinkoppskrift

Head in the clouds drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Rør ingrediensene med is. Ha i et avkjølt glass og legg den lettpiskete kremen på toppen ved å helle den over baksiden av en spiseskje. Spray over litt DOM Benedictine-likør.

Multe- og kandissirup:
150 gram kandissukker
1 dl vann
250 gram multer 

Varm opp kandissukker og vann til 60 grader. Rør jevnt til sukkeret er oppløst. Tilsett multer (om de er fryste, må de tines). Rør godt og la stå. Hell i en sil for å få en klar sirup. 

Råvarer:
Linie Double Cask Port
DOM Benedictine
oloroso sherry

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 


 

Sendt inn av Yvonne Tran, Corner Club, Stockholm

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her