Ukens drink

Fashion by *ism

Den ultimate nyttårsdrinken
Foto: (Julie H. Amundsen)

Den ultimate nyttårsdrinken

Denne vrien på en Bellini er et solid farvel med et for mange utfordrende år. Ta av munnbindet og nyt disse forfriskende og samtidig komplekse munnfullene.
30 Desember 2020 - 12:20

Nyttårsaften er dagen i året man alltid skåler med bobler for å hilse det nye året velkommen. I år kommer mange av oss til å være enda mer glade for å gå inn i et nytt år enn før. 

Hva er vel ikke mer på sin plass enn en klassisk musserende cocktail? Mer tidløs enn Bellini blir en slik drink ikke, men vi må jo lage vår egen vri. 

Utgangspunktet for en klassisk Bellini er den italienske tradisjonen med å marinere fersken i hvitvin. I en Bellini kombineres derfor ferskenpuré  med prosecco. 

Drinken ble oppfunnet av Giuseppe Cipriani ved Harry's Bar i Venezia. Året var 1945, 14 år etter han åpnet den lille baren ved Grand Canal. 

Baren har vært en møteplass for utallige kjendiser opp gjennom årene og en selvskreven turistattraksjon for drink entusiaster siden den åpnet. 

Dessverre er den nå stengt, men ryktene sier at den legendariske baren skal åpne igjen med hjelp fra nye investorer. Denne oppskriften vi skal bruke finnes også på *ISM, og der kaller vi den Fashion.

Vå vri inneholder både fersken- og aprikoslikør, samt plommesake (umeshu) som fylles opp med champagne. Noen av disse ingrediensene er kun tilgjengelig for oss som jobber bak baren,. 

Og siden du er avhengig av å kjøpe dine ingredienser på polet, har vi listet opp noen alternativer til likør i oppskriften. Siden det ikke er tid til å bestille, er det kun noen ingredienser som er tilgjengelig i mange polutsalg og det er disse:

Bols Peach 

Ninki-Ichi Umeshu

Cointreau

Koskenkorva Peach

Ved å følge oppskriftens alternative løsninger, er vi sikre på at du finner en god og smaksrik kombo for din nyttårsfeiring.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

 

Fashion by *ism drinkoppskrift

Fashion by *ism drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Hell likørene og sake i champagne glasset, fyll opp med kald champagne, og rør lett om. Legg i sitronzest.

 

Tips:

Dersom du ønsker å bruke noe annet enn champagne, anbefales noe tørt som f.eks. cremant eller annen musserende. Anbefaler å holde unna prosecco i denne da det kan bli litt for søtt.

Tips:
Dersom du ikke har umeshu tilgjengelig, kan du droppe denne og ta 20 ml av hver likør i stedet, eller ev. bruke 10 ml Cointreau som alternativ dersom du liker mer sitrus.

Tips:
Dersom du må nøye deg med de tre øverste alternativene - som alle er å finne i mange polutsalg, bytter du ut aprikoslikøren med Cointreau

Alternative råvarer som kan kjøpes på polet:

Bols Peach 

Ninki-Ichi Umeshu

Cointreau

Koskenkorva Peach

Bott Frères Crème de Pêche

Giffard Crème de Pêche

Giffard Abricot de Roussillon

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt, *ism

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her