UKENS DRINK: Gløggen lager du selvsagt selv
Ukens drink

Gløggen lager du selvsagt selv

Her er oppskriften og tips til hvordan du kan lage din egen vri.

Det er ingen som drikker så mye gløgg som svenskene. Rundt 7 millioner flasker går ned på høykant hos nabofolket som benytter enhver anledning til å servere gløgg - både med og uten alkohol - i førjulstiden. Mens svenskene gjerne kjøper sin gløgg på Systembolaget, har gløggsalget på polet ikke helt tatt av. Det vaker rundt 50.000 flasker.  

Selv har jeg ennå ikke funnet en ferdiggløgg som konkurrerer med hjemmelaget. Og da mener jeg hjemmelaget fra bunnen slik som i denne oppskriften.

Det er dessuten en fin måte å bruke opp restene av en treliter - forutsatt at den ikke ble åpnet for mer enn et par måneder siden. Da er den død og ikke noe å bruke i en gløgg en gang.

Se våre andre oppskrifter på gløgg

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Gløgg

Fremgangsmåte

Oppskriften gir  ca. 1 liter gløgg.

Varm opp vin og krydder sakte, ha i sukkeret og rør rundt til det er helt oppløst. Det beste er å varme vin med krydder dagen før og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.

Tilsett det brennevinet du liker best av vodka, rom eller cognac, og varm opp forsiktig når gløggen skal serveres.

Legg rosiner og skåldede mandler i små skåler og serverer ved siden av.
 
Server gløggen i varmebestandige glass og pynt med en sitron- eller appelsinskive. Bruk gjerne en kanelstang som rørepinne.

Tips:
Du kan også lage vaniljegløgg ved å bruke vaniljevodka i gløggen.
 
Denne gløggen kan du godt lage uten brennevin dersom du vil ha en litt lettere variant. Prøv gjerne med stjerneanis og andre krydder i gløggen også.
 
 

 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen