Ukens drink

Gran Culantro

Bak den vårlig grønne fargen finner du en drink som sparker fra

Bak den vårlig grønne fargen finner du en drink som sparker fra

Det er små biter av frisk cayennepepper som sørger for kicket, men annen type chilipepper kan også brukes.
Aase E. Jacobsen
26 April 2019 - 13:00

Denne drinken har fått navn etter culantro som er en urt som ligner på koriander (som på spansk heter cilantro). Culantro har ikke noe norsk navn, det latinske er Eryngium foetidum og den kalles også falsk koriander eller meksikansk koriander. Den smaker mer intenst enn vanlig koriander og har avlange takkete blader. Derfor kalles den også sagtakket koriander.

Se våre andre oppskrifter med koriander

Slik ser Eryngium foetidum - sagtakket koriander ut. Foto: panida wijitpanya

Får du ikke tak i den, fungerer altså vanlig koriander utmerket. Liker du ikke koriander, kan du bruke basilikum i stedet, men det blir altså en helt annen smak.   

Se våre andre drinkoppskrifter med basilikum 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Gran Culantro drinkoppskrift

Gran Culantro drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser bortsett fra sodavann i en shaker med is. Rist godt og sil det fint i et høyt glass fylt med isbiter. Topp med sodavann eller annet vann med kullsyre.

Pynt med limeskive, korianderblader og dryss litt hakket cayennepepperfrukt over.

Tips:
Cayennepepper kan erstattes med den mye mildere vanlig rød chili. 

Her har du godt over 200 drinker med gin

Se våre andre drinkoppskrifter med basilikum 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne 

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aymara

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her