Ukens drink
Her kan du teste selv – en alkoholfri drink kan smake like mye som en med
Foto: (Julie H. Amundsen)

Her kan du teste selv – en alkoholfri drink kan smake like mye som en med

Selvsagt er det en liten forskjell, og da tenker vi ikke på effekten, men mer munnfølelsen. Men med Velvet Spice er ikke lett å kjenne forskjell.
Aase E. Jacobsen
22 Mars 2019 - 13:00

Det er bartender Alexandra Mateus på Andre til høyre som står bak disse to alternativene, Velvet Spice uten alkohol og Kakao Sour med. Inspirasjonen er en klassiker kalt Trinidad Sour, og som navnet antyder er det en syrlig drink, men også med mye smak og krydder.

Alexandra Mateus er bartender på Andre til høyre i Oslo. Foto: Julie H. Amundsen

Alexandra forteller at hun rett og slett bytter ut Amaro og romen og erstatter den med Seedlip Spice 94, som er en av de tre første alkoholfrie destillatene som for kort tid siden kom på det norske markedet. Og som altså ikke smaker særlig godt alene, men som sammen med ingredienser som i denne drinken skaper magi.

Forskjellen på de to drinkene rent smaksmessig er at den med alkohol har større munnfølelse og litt mer sødme siden den har amaroen i tillegg til romen. Velvet Spice på sin side oppleves litt syrligere, men har ellers all smak du forventer av en drink – bortsett fra alkoholen.

Alexandra forteller om økt etterspørsel etter Velvet Spice som hun mikset første gang i forbindelse med lanseringen av Seedlip tidligere i vinter. 

Her kan du se hvor du kan få tak i Seedlip Spice 94

Velger du heller den med alkohol, anbefaler hun fem år gammel rom fra Jamaica eller Barbados for maksimal smak.  

Et annet bærende element i drinkene er orgeat som er en krydret mandelsirup som du kan lage selv. På Andre til høyre har de selvsagt sin egen hemmelige oppskrift. Orgeat kan også kjøpes ferdig, for eksempel den til Monin.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Kakao sour drinkoppskrift

Kakao sour drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Knus råkakaonibs til en fint pulver og dypp utsiden av et coupetteglass i dette pulveret. Ha alt bortsett fra kakaoen i en shaker med isbiter. Rist godt og sil over i glasset. Dryss gjerne litt kakaopulver på toppen.   

Råvarer:
Amaro Angostura
rom 5 år gammel

Tips:
Du kan godt bruke Monin Orgeat med mindre du har laget din egen orgeat som du finner oppskrift på her.

Tips:
Det beste er Jamaica eller Barbados-rom til denne drinken.

Tips:
Du kan bruke vanlig usøtet kakaopulver i stedet for råkakao, bare pass på at det ikke blir for mye. Knips gjerne av overflødig pulver.

 Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne 

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Alexandra Mateus, Andre til Høyre

Vurder oppskriften

Velvet Spice alkoholfri drink

Velvet Spice alkoholfri drink

Fremgangsmåte

Knus råkakaonibs til en fint pulver og dypp utsiden av et coupetteglass i dette pulveret. Ha alt bortsett fra kakaoen i en shaker med isbiter. Rist godt og sil over i glasset. Dryss gjerne litt kakaopulver på toppen.   

Tips:
Du kan bruke vanlig usøtet kakaopulver i stedet for råkakao, bare pass på at det ikke blir for mye. Knips gjerne av overflødig pulver.

Tips:
Du kan godt bruke Monin Orgeat med mindre du har laget din egen orgeat som du finner oppskrift på her.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne 

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Alexandra Mateus, Andre til Høyre

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her