Ukens drink

Le Gwamare Ti Ced Tonic

En siste smak av sommer før høsten tar overhånd

En siste smak av sommer før høsten tar overhånd

Romlikør med smak av ingefær og eksotisk sitron gir sammen med tonic en leskende og samtidig smaksintens avskjed med sommeren.
Aase E. Jacobsen
11 September 2020 - 14:00

Romlikør eller Rhum arrangés - er smaksatt og lett søtet rom med fruktbiter i flasken. 

 

Denne tradisjonen finnes i de fleste franske ex-kolonier, som La Réunion, Mauritius, Madagascar og Martinique, og skiller seg fra «spiced rum» ved at den siste kun er tilsatt krydder. Slik rom som også kalles punch au rhum, er den perfekte ingrediens til tiki-drinker og selvsagt Ti punch.

Ti Arrangés de Ced' Gwamare Citron Gingembre er laget av Martinique- og Guadeloupe-rom tilsatt fersk ingefær og Galets-sitron fra La Réunion. Selv om den er lett søtet med sukkerrørsirup, snakker vi om en tørr rom, men med bare 32 prosent.

Cédric Brément

Bak Ti Arrangés de Ced' står Cédric Brément, en franskmann som i 2011 bestemte seg for å gi denne glemte kategorien et nytt liv. Han mintes barndommens familiefester hvor bestefaren laget sin Ti punch. Til å gjenskape minnene velger han det ypperste av tropiske frukter, som plukkes når de er i sesong og som «druknes» i Rhum Blanc Agricole AOC Martinique eller ved å blande inn andre typer håndverksrom. Dette skjer ved at frukten kuttes samme dag som den mottas, puttes på flaske for hånd og uttrekket finner derfor sted helt fram til flasken er tømt. Derfor er alle flasker datomerket. Men før romen tappes i flaskene modnes den i eikefat som har vært brukt til alt fra sauternes og rød bordeaux til sherry og whisky.

Her finner du flere likører fra samme produsent

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - få vårt gratis nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her