Ukens drink
Slik piffer du opp pilsneren

Slik piffer du opp pilsneren

Det er ikke mye som skal til for å løfte selv et ganske kjedelig øl. Prøv denne drinkoppskriften.
Redaksjonen
25 November 2015 - 17:01

Denne drinken er signert den kjente bartenderen Monica Berg og stod på kartet da hun drev baren Aqua Vitae i Oslo. Du stusser kanskje over navnet på drinken. Ifølge Monica er den kalt opp etter en nederlandsk venn og er inspirert av en tur på byen i Antwerpen. Hun røper at begge elsker Angostura. 

Les mer om Monica Berg

Det er blant annet Angostura som gir drinken det lille ekstra. Oppskriften er ellers en utmerket måte å gi helt ordinært øl et ekstra kick samtidig som det er en drink med balansert alkoholinnhold. Her er det altså bare øl med butikkstyrke, en dæsj bitter og litt likør som sørger for alkoholen. 

Navnet kan kanskje virke forvirrende, for mange forbinder sour også med øl. Men drinken har altså  ingenting med surøl å gjøre. 

Den skiller seg også fra en sour siden disse drinkene har sterkere vare som base. 

Se våre oppskrifter på sourdrinker 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Voerman Sour

Voerman Sour
Ingredienser

2 cl Angostura Bitter
2 cl Bols Amaretto
2 cl friskpresset sitronsaft
2 cl sukkerlake (2:1)
Carlsberg/lys lager

Fremgangsmåte

Ha bitter, likør, sitronsaft og sukkerlake i en shaker med is. Rist godt og sil over i et rocksglass med is. Topp opp med Carlsberg/lager.

 

Mikset av Chris Grøtvedt, The Thief

Foto: Julie H. Amundsen 

Sendt inn av Monica Berg

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her