Ukens drink

No 52 Tang & Tonic

Her får du en super og frisk smak av salt sjø
Foto: (Haakon Hoseth)

Her får du en super og frisk smak av salt sjø

Den er dessuten såre enkel, bare litt akevitt, tonic og en strimmel med kokt tang og en skive grapefrukt for syns skyld.
Aase E. Jacobsen
02 August 2019 - 14:00

 Tangen kan du kjøpe eller høste selv. For å få tak i norskhøstet tang, må du søke opp spesialbutikker, som fiskebutikker eller nettbutikker. 

Om du høster selv er det en del forbehold du må ta blant annet om hvor du plukker og at tangen bør være dekket av vann hele tiden - altså ikke ligge åpent ved fjære sjø. Akkurat som når du plukker skjell. 

Matportalen har nyttige råd som du finner er

Når du har skaffet tangen, er det flere ting du kan bruke den til enn bare denne drinken som for øvrig smaker perfekt enten du er til fjells eller vanns, eller i din egen hage. 

Her kan du lese mer om hva du kan bruke tang til 

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

No 52 Tang & Tonic drinkoppskrift

No 52 Tang & Tonic drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Hell Lysholm No. 52 i et highballglass eller et stort rocksglass. Fyll opp med isbiter og tang. Hell over tonic. Skjær av en zest av grapefrukt, vri over glasset og slipp oppi. En grapefrukt skive kan også brukes.

Tips til tang:
På bildet er det brukt brunalge som blir mørk grønn ved koking. Brunalger kommer i mange former og kan høstes gratis langs hele kysten. Men unngå områder med industri eller annen type forurensning og plukk bare tang som er dekket av vann hele tiden.

Råvare:
Lysholm No 52

Her kan du lese mer om hva du kan bruke tang til

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Terje Dybdahl & Maria Yun Bakke

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her