Ukens drink

Pink gin tonic

Denne rosa gin tonicen blir sommerens landeplage
Foto: (esemelwe)

Denne rosa gin tonicen blir sommerens landeplage

Glem Aperol spritz, nå er det rosa gin tonic som gjelder. Sommerens beste tørsteslukker (med alkohol).
Aase E. Jacobsen
23 Juni 2018 - 02:00

Rosa gin er sommerens store trend. Denne nye gintypen som har tatt Europa med storm, er en gin som er tilsmakt med rød frukt. Det betyr såkalt naturlig aroma av bringebær eller jordbær. Det er i alle fall det som gjelder for de tre merkene som er i salg på polet akkurat nå.

Smak av frukt og krydder, ikke sukker

Alkoholinnholdet er for noen merker litt lavere enn for vanlig gin, 37,5 prosent, og så har de varierende grad av restsødme. Det gjør gintypen svært godt egnet til sommerdrinker. Og du trenger faktisk svært lite utover isbiter, tonic og en dæsj med bitters. Velger du de tørreste merkene, får du en så å si helttørr drink, og tørrere enn det som er trenden i Spania hvor den rosa ginen toppes med Sprite. Hvis du liker drinken litt søtere, er litt sukkerlake eller Russchian løsningen.

Uansett er dette en langt tørrere og friskere sommerdrink enn sukkerbomben Aperol spritz.

Her er oppskriften på Aperol spritz

Hver spritz inneholder nemlig fem sukkerbiter, om det betyr noe for deg. Mens ukens drink ligger på en halv til to sukkerbiter avhengig av hvilket boblevann du velger. 

Og får du tak i skikkelig søte norske jordbær, trenger ikke justere i det hele tatt.

Se våre andre oppskrifter med gin og jordbær

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Pink gin tonic

Pink gin tonic

Fremgangsmåte

Del jordbærene i fire. Fyll et stor vinglass med is. Hell over rosa gin og Angostura. Rør og legg en rosmarinkvist samt jordbærene oppi. Topp med tonic. 

Tips:
Hvis du vil ha den litt søtere kan du tilsette sukkelake samtidig med ginen.

Tips:
For maksimal rosafarge og litt søtere drink, bruk Russchian i stedet for tonic.

NB Sugerøret skal ikke være av plast, men av papir.

Råvare:
Rosa gin med jordbærsmak

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her