Ukens drink
Putt bacon i drinken. Det smaker sabla godt
Foto: (jrwasserman)

Putt bacon i drinken. Det smaker sabla godt

Bloody mary er en drink som tåler mye smaker - også bacon.
Aase E. Jacobsen
01 Desember 2016 - 10:18

Den eneste måten å få folk til å drikke tomatjuice er å servere den som en bloody mary med alkohol. Dette er kanskje en av de sunneste alkoholholdige drinkene som finnes. Den er jo helt uten tilsatt sukker. 

Men tomatjuice drikkes i store mengder også uten alkohol, og det er på fly. Lufthansa serverer over 200.000 liter tomatjuice i året - og bare 10 prosent mer øl. Undersøkelser viser at tomatjuice smaker mye friskere i lufta enn på bakkenivå. Ved 30.000 fot smaker det meste mindre, og det virker altså ekstra positivt for tomatjuice. Hangen til tomatjuice er altså biologisk betinget. 

På bakken smaker den imidlertid enda bedre med vodka som i den klassiske versjonen, med tequila som i en sangrita eller med litt skalldyrkraft oppi tomatjuicen til en bloody caesar. Hvis du har lyst til å være enda dristigere så kan du velge en røykpreget whisky. Men da blir kanskje baconskiven litt for mye av det gode.

Se våre andre oppskrifter på bloody mary

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev      

Bloody Mary med baconskive

Bloody Mary med baconskive

Fremgangsmåte

For beste resultat, fyll et mikseglass med is, fortsett med salt, pepper, Tabasco og Worcestershiresaus, så vodka, sitronjuice og tomatjuice. Rystes kraftigt, helles i et avkjølt glass, pyntes med selleristang og en baconskive - om du tør.

Tips1:
Du kan også røre drinken. Ha heller du ingrediensene over isbiter i et longdrinkglass. Rører rundt og serverer med selleri og evt. baconskive. 

Tips2:
Du kan også lage drinken med baconvodka eller whisky med røyksmak for ekstra trøkk.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse
+
Tester

Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse

Med EM i fotball på tysk jord, passer det veldig godt med tysk øl i eliteklassen - der som i ølverdenen er det overraskelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse
+
Tester

Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse

Med EM i fotball på tysk jord, passer det veldig godt med tysk øl i eliteklassen - der som i ølverdenen er det overraskelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når løken lages på denne måten, blir fiskeretten alt annet enn hverdagslig
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her