Ukens drink
Putt bacon i drinken. Det smaker sabla godt
Foto: (jrwasserman)

Putt bacon i drinken. Det smaker sabla godt

Bloody mary er en drink som tåler mye smaker - også bacon.
Aase E. Jacobsen
01 Desember 2016 - 10:18

Den eneste måten å få folk til å drikke tomatjuice er å servere den som en bloody mary med alkohol. Dette er kanskje en av de sunneste alkoholholdige drinkene som finnes. Den er jo helt uten tilsatt sukker. 

Men tomatjuice drikkes i store mengder også uten alkohol, og det er på fly. Lufthansa serverer over 200.000 liter tomatjuice i året - og bare 10 prosent mer øl. Undersøkelser viser at tomatjuice smaker mye friskere i lufta enn på bakkenivå. Ved 30.000 fot smaker det meste mindre, og det virker altså ekstra positivt for tomatjuice. Hangen til tomatjuice er altså biologisk betinget. 

På bakken smaker den imidlertid enda bedre med vodka som i den klassiske versjonen, med tequila som i en sangrita eller med litt skalldyrkraft oppi tomatjuicen til en bloody caesar. Hvis du har lyst til å være enda dristigere så kan du velge en røykpreget whisky. Men da blir kanskje baconskiven litt for mye av det gode.

Se våre andre oppskrifter på bloody mary

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev      

Bloody Mary med baconskive

Bloody Mary med baconskive

Fremgangsmåte

For beste resultat, fyll et mikseglass med is, fortsett med salt, pepper, Tabasco og Worcestershiresaus, så vodka, sitronjuice og tomatjuice. Rystes kraftigt, helles i et avkjølt glass, pyntes med selleristang og en baconskive - om du tør.

Tips1:
Du kan også røre drinken. Ha heller du ingrediensene over isbiter i et longdrinkglass. Rører rundt og serverer med selleri og evt. baconskive. 

Tips2:
Du kan også lage drinken med baconvodka eller whisky med røyksmak for ekstra trøkk.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her