UKENS DRINK: Putt bacon i drinken. Det smaker sabla godt
Ukens drink
(Bilde: jrwasserman)

Putt bacon i drinken. Det smaker sabla godt

Bloody mary er en drink som tåler mye smaker - også bacon.

Den eneste måten å få folk til å drikke tomatjuice er å servere den som en bloody mary med alkohol. Dette er kanskje en av de sunneste alkoholholdige drinkene som finnes. Den er jo helt uten tilsatt sukker. 

Men tomatjuice drikkes i store mengder også uten alkohol, og det er på fly. Lufthansa serverer over 200.000 liter tomatjuice i året - og bare 10 prosent mer øl. Undersøkelser viser at tomatjuice smaker mye friskere i lufta enn på bakkenivå. Ved 30.000 fot smaker det meste mindre, og det virker altså ekstra positivt for tomatjuice. Hangen til tomatjuice er altså biologisk betinget. 

På bakken smaker den imidlertid enda bedre med vodka som i den klassiske versjonen, med tequila som i en sangrita eller med litt skalldyrkraft oppi tomatjuicen til en bloody caesar. Hvis du har lyst til å være enda dristigere så kan du velge en røykpreget whisky. Men da blir kanskje baconskiven litt for mye av det gode.

Se våre andre oppskrifter på bloody mary

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev      

Bloody Mary med baconskive

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

 
4 cl
Finlandia Vodka
0.5 ts
stk
baconskive, sprøstekt

Fremgangsmåte

For beste resultat, fyll et mikseglass med is, fortsett med salt, pepper, Tabasco og Worcestershiresaus, så vodka, sitronjuice og tomatjuice. Rystes kraftigt, helles i et avkjølt glass, pyntes med selleristang og en baconskive - om du tør.

Tips1:
Du kan også røre drinken. Ha heller du ingrediensene over isbiter i et longdrinkglass. Rører rundt og serverer med selleri og evt. baconskive. 

Tips2:
Du kan også lage drinken med baconvodka eller whisky med røyksmak for ekstra trøkk.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: jrwasserman

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen