UKENS KAKE: Årets juledessert bygges i høyden

Ukens kake Pavlova-juletre

(Caroline Tengen)

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

I juletiden er det lett å overgå seg selv og hverandre med imponerende bakverk og matretter. Det behøver imidlertid ikke bety at det tar for mye tid eller ressurser. Som dette pavlova-treet som kombinerer søtt med friskt og syrlig på en utmerket måte. 

Liker du ikke tyttebær, kan du velge andre syrlige bær eller frukter - som bringebær eller pasjonsfrukt.

Se våre andre marengsoppskrifter 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Pavlova-juletre

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

Pavlova
Tyttebærkaramellsaus
Pynt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 °C. Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret etter 5 minutter, og visp deretter videre i 5 minutter til. Vend inn maizena og eddik.

Tegn 5 runde ringer i forskjellige størrelser på bakepapir, f.eks. 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm og 7 cm. Lag de 3 minste på ett brett og de andre på et annet brett. Hell ut røren ut i ringene og bred jevn ut. Stek i ca. 1 1/2 time, avhengig av størrelse. De skal være seige i midten. Slå av ovnen, men ikke ta ut brettene.

Imens lager du tyttebærkaramellsausen. Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til den begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

Hell i fløten litt om gang og kok i ytterligere 4 min. Tilsett tyttebærene, og rør om. Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet.

Montere juletre-pavlovaen. Begynn med å vispe fløten og legg deretter den største pavlovaen på et fat, smør på litt fløte og tyttebærkaramellsaus.

Legg på den nest største pavlovaen og et nytt lag med krem og karamellsaus og forsett slik til den siste pavlovaen. Legg den minste pavlovaen på toppen og en kremklatt. Dryss over tyttebærkaramellsausen, tyttebær og rosmarinkvister. Serveres umiddelbart.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: Caroline Tengen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen