Pavlova-juletre
Foto: Caroline Tengen

Pavlova-juletre

Dette pavlova-treet kombinerer søtt med friskt og syrlig på en utmerket måte.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 °C. Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret etter 5 minutter, og visp deretter videre i 5 minutter til. Vend inn maizena og eddik.

Tegn 5 runde ringer i forskjellige størrelser på bakepapir, f.eks. 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm og 7 cm. Lag de 3 minste på ett brett og de andre på et annet brett. Hell ut røren ut i ringene og bred jevn ut. Stek i ca. 1 1/2 time, avhengig av størrelse. De skal være seige i midten. Slå av ovnen, men ikke ta ut brettene.

Imens lager du tyttebærkaramellsausen. Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til den begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

Hell i fløten litt om gang og kok i ytterligere 4 min. Tilsett tyttebærene, og rør om. Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet.

Montere juletre-pavlovaen. Begynn med å vispe fløten og legg deretter den største pavlovaen på et fat, smør på litt fløte og tyttebærkaramellsaus.

Legg på den nest største pavlovaen og et nytt lag med krem og karamellsaus og forsett slik til den siste pavlovaen. Legg den minste pavlovaen på toppen og en kremklatt. Dryss over tyttebærkaramellsausen, tyttebær og rosmarinkvister. Serveres umiddelbart.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her