UKENS KAKE: By på denne luftige og lette sjokoladepaien
Ukens kake

By på denne luftige og lette sjokoladepaien

Av og til er en god strategi også for det søte. Her er oppskriften på en ekstra lett, men supergod sjokoladekake.

 Kesam er magert som bare det, likevel finnes den både i vanlig mager og ekstra mager utgave. Selv om det er i fettet smaken sitter, er dette produktet et veldig godt alternativ nå du vil ha det lettere, uten at det går på bekostning av smaken. I denne kaken er det selvsagt sukker, som for mange er den største synderen i disse trangere tider. 

Du kan med hell utelate sukkeret i paibunnen, og ikke minst redusere mengden sukker i sjokoladefyllet. Både i sjokoladen, i kesamen og yoghurten er det naturlig og tilsatt sukker, så det holder til å gi en god kakeopplevelse. 

Denne sjokoladekaken er så å si helt uten sukker

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev    

Sjokoladepai

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

3 timer og 20 minutter

Ingredienser

Paibunn
3.5 dl
60 g
Fyll
1 stk
300 g

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i ovnen på 190 grader i 15 minutter. Avkjøles.
 
Fyll:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett pisking. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.

Sendt inn av

Foto: Melk.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen