Både havregryn, bokhvete og brunt sukker gir denne kaken ekstra karakter. Akkurat som om det var nødvendig nå som rabarbraen er på sitt beste, tenker du kanskje. Men likevel. Det er fint med variasjon fra oppskriftene du vanligvis bruker, spesielt om du har tilgang på mye rabarbra.
Se alt du kan lage av rabarbra
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Skaff deg ukens kake-tips som e-post
Sprø rabarbrapai
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Paideigen:
Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter. Tilsett 2 klyper flaksalt, og sett til side. Smelt smør og tilsett sukker og sirup. Rør til sukkeret har løst seg opp, og tilsett deretter havregryn og hvetemel. Rør til en jevn blanding og sett til side.
Fyllet:
Skyll og rens rabarbraen. Skjær i mindre biter som du varmer sammen med sitron i en kasserolle til de har blitt litt mykere.
Smør en rektangulær paiform på ca. 12 x 35 cm, legg rabarbraen i bunnen, strø over potetmel og bland litt.
Hell over paideigen, og strø over bokhveten. Stekes midt i ovnen ved 150 grader i ca. 25 minutter. Flytt opp formen, og stek i ytterligere 5 minutter. Serveres med krem eller iskrem.
Tips:
Bytt ut hvetemelet med mandelmel og bruk glutenfrie havregryn for å få paien glutenfri.
Se alt du kan lage av rabarbra
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Dansukker.no
Foto: Caroline Tengen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Il Falchetto Brachetto d'Acqui 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
81 Poeng
Bersano Brachetto d'Acqui Spumante
Italia
Volum: 0.750 Pris: 175,00 Bestillingsutvalget -
81 Poeng
Fontanafredda Brachetto d'Acqui
Italia
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Gaudio Malvasia di Casorzo Dolce Stil Novo 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 224,00 Bestillingsutvalget