Ukens kake
Bak en kake som gir forsmak på jul
Foto: (Aiselin82)

Bak en kake som gir forsmak på jul

Er du en av dem som ikke får nok av julelukt i huset, kan du tjuvstarte med denne kanelduftende kaken.
Aase E. Jacobsen
06 November 2016 - 12:26
Du kan også ha valnøtter i kakedeigen for ekstra mye smak. Foto: Aiselin82

Kanel er en av de mest intense og lettest gjenkjennelige krydderne som finnes. En  selvfølge ikke bare til julematen, både den salte og den søte, men også resten av året. En eplekake uten smak av kanel er nesten utenkelig. Og de populære skillingsbollene/kanelsnurrene ville jo ikke vært det samme uten kanel. 

 I denne oppskriften får kanel følge av kaffe. En morsom og kanskje ikke så vanlig kombinasjon. Det smaker selvsagt veldig godt med en kopp kaffe til denne kaken, eller hva med et kaffeduftende mørkt øl? Vi gir deg alternativene.

Se alt det andre gode du kan få til med en pose kanel

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Kanelkake

Kanelkake

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre til kaken sammen og rør godt. Ha natron i kefiren og la den ese før den helles i den tørre blandingen. Ha røren i langpanne og stek på 200 grader i 30-40 minutter.
 
Glasuren:
Bland alt sammen til en krem, men ha i kaffen til slutt og ha i litt og litt ettersom kremen lett blir litt for tynn.
 
La kaken avkjøle seg før glasuren smøres på. Kaken kan fryses med glasuren på.
 
Tips1:
Du kan også tilsette grovhakkete valnøtter i kakedeigen. 
 
Tips2:
Du kan også bruke en stor rund kakeform, men da må du steke kaken i 40-50 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt. 

Sendt inn av Gunn-Ågot Tek-Karlsrud

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her