UKENS KAKE: Disse plommene kan redde mange en vintermiddag

Ukens kake Sursyltede plommer

(Bilde: Wiktory)

Disse plommene kan redde mange en vintermiddag

Sylter du plommene selv, har du en super dessert gjennom hele vinteren.

Plommer har kort levetid, men den kan forlenges ved å sylte dem. Dermed har du dessert hele vinteren gjennom, Selv om jeg må innrømme at det tok lang tid før jeg likte disse sursøte plommene med pisket krem etter å ha spist dem hver søndag gjennom hele barndommen. I dag er desserten ikke bare nostalgisk, men også god. Den sursøte smaken er imidlertid noe du må venne deg til.

Disse plommene kan fint brukes til salte retter, selvsagt også ost, både tørre og mykere utgaver. 

Her er en annen oppskrift på sursyltede plommer

Se alt det andre du kan lage med plommer

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Sursyltede plommer med eplecidereddik

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

600 g
1 ss
nellikspiker

Fremgangsmåte

Plommene legges over på et helt rent glass. Eddik, sukker og krydder kokes opp - og kokes ca. 10 min. før det helles varmt over plommene. Tett lokk skrus på. En herlig dessert - gjerne servert med pisket rømme, fløte eller iskrem.

Tips: Når du skal servere plommene, kan du varme opp laken og piske inn 1 ts maizenna eller potetmel (pr 1 dl lake) for å få en tykkere saus. 

Her er en annen oppskrift på sursyltede plommer

Se alt det andre du kan lage med plommer

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

 

 

Sendt inn av

Foto: Wiktory

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen