Du må selvsagt like smaken av kokos, men det er ganske så bred enighet om at det er godt. Med blåbær - enten selvplukk eller fra butikken - i selve kakebunnen, dempes dessuten kokossmaken. Og med bringebærkremen bringes enda flere smaker inn i hver munnfull.
Se alt det søte du kan lage med kokos
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Skaff deg ukens kake-tips som e-post
Myk kokoskake med blåbær og bringebærkrem
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland kokosflak og rørsukker i en bolle. Tilsett sirup og margarin. Bland hvetemel og blåbær, og vend det ned i blandingen. Tilsett eggene, og bland godt. Hell røren i en smurt og strødd springform, ca. 24 cm i diameter. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. La kaken avkjøles i formen.
Glasur:
Smelt nougat og sjokolade over vannbad, og bre over kaken.
Pynt med bringebær og/eller blåbær.
Bringebærkrem:
Visp fløten halvstiv. Tilsett kesam, melis og vaniljesukker. Bland i bringebærene. Server bringebærkremen til kaken.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Dansukker.no
Foto:
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Dom. Tariquet Les Dernières Grives 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 279,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Royal Tokaij Late Harvest 2017
Ungarn
Volum: 0.500 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
Dugges/Stillwater Cocoa Cacao Imperial stout
Sverige
Volum: 0.330 Pris: 105,00 Bestillingsutvalget -
Cervisiam Buzzsaw Coconut, Coffee and Maple Pastry Stout
Norge
Volum: 0.330 Pris: 89,90 Bestillingsutvalget