Når importbærene får et lag med gele på toppen, blir de søte og uimotståelig gode. Denne kaken kan selvsagt også lages med vaniljekrem i stedet for jordbærkrem under gelelokket.
Geleen kan du selvsagt lage selv
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Jordbærterte
Antall porsjoner
10
Tilberedningstid
Ingredienser
Antall porsjoner: 8
Bunn
100
g
200
g
50
g
2
stk
Jordbærkrem
100
g
50
g
1
stk
5
stk
250
g
0.5
stk
Fremgangsmåte
Bunn:
Smuldre smøret. Tilsett eggeplommene og melisen. Rør godt til det blir en homogen masse. Til slutt tilsett hvetemelet. Rør deigen først, og deretter kna deigen fort. Deigen skal hvile i kjøleskapet i et par timer.
Ta ut deigen av kjøleskapet og legg den i den ferdigsmurte formen med en diameter på 25cm. Fordel deigen utover godt utover. Stek bunnen i 15 minutter på 180 grader til den blir gylden. Avkjøl bunnen.
Ta ut deigen av kjøleskapet og legg den i den ferdigsmurte formen med en diameter på 25cm. Fordel deigen utover godt utover. Stek bunnen i 15 minutter på 180 grader til den blir gylden. Avkjøl bunnen.
Jordbærkrem:
Miks alt i en mikser.
Pynt:
Pynt:
Lag geleen etter anvisningen på pakken. Sett den til avkjøling men den skal ikke stivne. Skyll og del jordbærene i to.
Smør jordbærkremen ut på toppen av bunnen. Dekk kremen med jordbær. Hell over geleen. Sett terten i kjøleskapet til geleen stivner helt.
Sendt inn av Magdalena Jarek
Foto: kaanates