Fyrstekake-med-notter-og-sjokolade-MP-04104
Ukens kake
Fyrstekake-med-notter-og-sjokolade-MP-04104

Denne klassikeren bør alle beherske

Fyrstekake er ikke vanskelig, bare veldig godt.

Mange forbinder kanskje fyrstekake med kjøpevare, og dermed ikke har så god erfaring. Men det er det mulig å gjøre noe med. For en nylaget fyrstekake smaker sublimt, og etter noen dager i kjøleskap, er den fortsatt like god.

Kombinasjonen av mørdeig og makrondeig gir nemlig en veldig holdbar - og ganske mektig kake. Delt opp i små biter er det en god munnfull som smaker perfekt til kaffen. Om du lager den i en rektangulær form, blir den lettere å skjære opp. 

Har du rabarbra i fryseren, kan du lage denne morsomme vrien på fyrstekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Fyrstekake

Antall porsjoner

10-12

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

Mørdeig
150 g
1.5 dl
2 ss
Makronfyll
150 g
150 g

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Rør inn eggeplommer og melk og sikt inn hvetemel og bakepulver. Elt deigen sammen. La den stå litt kaldt, så blir den lettere å arbeide med. Trykk 2/3 av mørdeigen i bunnen av formen og oppover langs kanten.

Mal mandlene og bland med melis og vin. Skjær inn stivpisket eggehvite. Fyll massen i formen. Kjevle resten av deigen til en 2-3 mm tykk leiv. Skjær 1-1½ cm brede striper og legg i rutemønster over kaken. Legg en strimmel rundt kanten, slik at alle endene blir dekket. Pensle deigen med sammenvispet egg, og stek i ovn ved 180-190 °C i ca. 40 minutter. La kaken stå litt i formen før den avkjøles på rist.

Vi kan takke konditorlærlingen ved Erichsens konditori i Trondheim for at han rundt 1860 brakte med seg oppskriften på Fyrstekake til Norge.

Lyst på en annen kake så finner du over 400 andre oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen