Ukens kake

Brunostmuffins

Disse muffinsene er perfekt turmat
Foto: (Fotograf Synøve Dreyer 2013.)

Disse muffinsene er perfekt turmat

Ikke det at de erstatter den salte matpakka, men brunosten sørger for ekstra magefyll og energi.
Aase E. Jacobsen
14 April 2017 - 10:50

Alle har vel en brunostrest i kjøleskapet som ikke blir brukt. Den er perfekt til å bruke i denne oppskriften. Men den må selvsagt fortsatt smake godt slik at ikke smaken på muffinsene blir skjemt. For denne oppskriften kommer du til å bake flere ganger. 

Se andre måter å bruke brunostrester på

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Brunostmuffins

Brunostmuffins

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker hvitt i en mikser.  Smelt smør, avkjøl litt og tilsett under omrøring. Sikt i det tørre. Rør inn yoghurten og den revne brunosten.  

Fordel røren i 12 former. Dryss over gresskarkjerner. Stek i 15 minutter ved 180 grader. 

Tips:
Du kan bytte ut halvparten av melet med havremel eller grovt mel for en mer mettende muffins.

Tips:
Du kan droppe gresskarkjernene, bruke andre nøtter eller tørket frukt som rosiner eller tranebær.

Flere deilige oppskrifter med muffins

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe
Dagens rett
Hvitløkssuppe - Sopa de ajo

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe

Varm og smaksintens suppe er perfekt i mørketiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her