Ukens kake

Suksessterte som konfekt

Disse munnfullene må du bake en gang til før jul
Foto: (Brodogkorn.no)

Disse munnfullene må du bake en gang til før jul

Her er det nemlig suksessoppskriften bak suksessterte som er tilpasset konfektformatet. Det gjør at kaken bare blir enda bedre.
Aase E. Jacobsen
03 Desember 2020 - 12:00

Det er lett å forspise seg på suksessterte, men når den kommer som små munnfuller er det muligens lettere å styre seg.  Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lykkes med disse lekkerbiskenene - og du kommer garantert til å lage dem en annen gang også, kanskje sågar to ganger før jul.

Se våre andre oppskrifter på suksessterte 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Suksessterte som konfekt

Suksessterte som konfekt

Fremgangsmåte

Suksesskrem:
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over middels varme under konstant omrøring til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

Nøttemakroner:
Mal hasselnøtter i en mandelkvern, eller kjør dem til fint mel i en blender.

Pisk eggehviter på lav hastighet til de skummer, skru opp hastigheten og pisk til eggehviten danner myke topper. Ha i sukker litt etter litt og pisk til stiv marengs.

Vend malte hasselnøtter forsiktig inn i marengsen ved å bruke en slikkepott.

Bruk en sprøytepose og sprøyt små pletter som (ca. 2 cm i diameter) på en stekeplate dekket med bakepapir.

Stek de små nøttemakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.

La makronene bli helt avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.

Tips:
Du kan godt bruke mandler i stedet for hasselnøtter.

Montering:
Fyll suksesskremen i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt en liten rose på halvparten av makronene og legg en makron over. Klem lett sammen.

Pynt:
Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Fyll sjokoladen i en liten sprøytepose. Dekorer de gule bombene med striper av sjokolade. Dryss eventuelt på litt grovhakket nøtter som pynt.

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her