Ukens kake

Vårlig kake med grønn matcha-te og hvit sjokoladeglasur

Feir våren med denne kaken

Feir våren med denne kaken

Korona og pollenalllergi til tross, vi må ikke la det legge et lokk over gleden ved våren. Som om ikke alt det grønne grønne rundt oss er nok, er også ukens kake grønn.
30 April 2020 - 12:00

Det er matcha-te-pulver som gir den lysegrønne fargen til denne kaken, og som samtidig bidrar med særpreg. Det er ikke alle som liker matcha servert som te, siden den smaker veldig intenst av grønt, en mellomting mellom spinat og asparges, nesten mineralsk, men når pulveret brukes som ingrediens, eksempelvis i drinker, skapes magi.

Her kan du lese om bartenderen som startet det hele

I kaker og annen type matlaging er eksperimenteringen med matcha bare så vidt begynt. 

Du kan selvsagt prøve deg på denne irrgrønne kaken med matcha-pulver 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Vårlig kake med grønn matcha-te og hvit sjokoladeglasur

Vårlig kake med grønn matcha-te og hvit sjokoladeglasur

Fremgangsmåte

Kjør smør og sukker i mikseren til luftig og hvit krem. Bland hvetemel, bakepulver og matcha-te-pulver. Tilsett først eggene - ett for ett - i smørkremen og kjør til luftig konsistens. Sikt og brett inn melblandingen litt etter litt. 

Smør en liten langpanne og hell deigen i. Stek i 20 minutter ved 175 grader. Bruk en trepinne for å sjekke at kaken er gjennomstekt. Avkjøl i formen.

Hvit sjokoladeglasur:
Smelt sjokoladen i vannbad. Ha smør og melis i en bolle og visp til jevn krem. Tilsett sjokoladen litt ett litt mens du visper. Tilsett melken og kjør til luftig krem som smøres på toppen av kaken. 

Tips:
Pynt med kakepynt fra butikken eller et dryss av matcha-te-pulver. 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her