Ukens kake

Rocky Road

Før du går løs på julekonfekten, prøv denne amerikanske favoritten
Foto: (jabiru)

Før du går løs på julekonfekten, prøv denne amerikanske favoritten

Alle amerikanere elsker disse godsakene med det merkelige navnet. Bli overbevist du også.
Aase E. Jacobsen
09 November 2017 - 13:00

Best av alt er at godteriet som minner om en humpete vei, kan varieres i det uendelige og er en fin måte å bruke opp rester av tørre kaker, kjeks eller sjokolade. Liker du ikke marshmallows, blir de like gode uten. Og foretrekker du lys sjokolade, ja, da lager du dem med det. 

Snart er det på tide å tenke på julegodteriene

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Rocky Road

Rocky Road

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade og smør over svak varme. Rør inn melis til klumpefri. Avkjøl. 

Pisk inn egget. Bland godt og tilsett kjekssmuler, marshmallows, tranebær og kokosmasse. 

Fordel massen jevnt over et oljesmurt bakepapir eller ovnspanne. Sett til avkjøling noen timer. Del opp i passende biter og oppbevar i en tett boks på et kjølig sted. 

Tips: Du kan også blande inn biter av din favorittkonfekt. Når det kommer til Rocky Road er alt tillatt. 

Her finner du 885 kakeoppskrifter

 Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder
+
Godbiter i pollisten

Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder

Rekorden er at denne for Piemonte uvanlige druesorten holder samme høye kvalitet årgang etter årgang, og det er fordi vinmakeren tilpasser fremstillingen etter årgangens karakter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
+
Tester
62 viner testet spesialpol

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene

Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt
+
Ukens vin

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt

For viner fra Korsika er franskmennenes egen hemmelighet som derfor oppnår høye priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder
+
Godbiter i pollisten

Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder

Rekorden er at denne for Piemonte uvanlige druesorten holder samme høye kvalitet årgang etter årgang, og det er fordi vinmakeren tilpasser fremstillingen etter årgangens karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
+
Tester
62 viner testet spesialpol

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene

Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spekeskinke med nykål og nypoteter blir en nydelig sommertallerken med masse god smak.
Dagens rett

Spekeskinke med nykål og nypoteter blir en nydelig sommertallerken med masse god smak.

I dag serverer vi en skikkelig sommerrett. Norsk spekeskinke og nykål samt nyplukkede poteter er fantastisk junimat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt
+
Ukens vin

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt

For viner fra Korsika er franskmennenes egen hemmelighet som derfor oppnår høye priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her