UKENS KAKE: Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

Ukens kake Sjokoladefudge med pinjekjerner

(GreenArtPhotography)

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Fudge er ikke helt karamell, men nærmest smuldrete i konsistensen. Det er fordi den er laget av ikke bare sukker, men også melk og smør som sørger for sukkeret ikke går over til knekk. Men du må passe på, både temperaturen og å holde massen i bevegelse. Trøsten er at det bare tar et kvarter, før du kan smøre massen utover for avkjøling. Og etter det er det vanskelig å holde fingrene unna.

Fudge har en lang historie som guilty pleasure siden den først skal ha blitt laget skal ha  på Vassar kvinnecollege i New York, USA rundt 1890.  Og deretter spredt seg til andre colleger, ifølge Wikipedia. Det er altså ikke et julegodteri i utgangspunktet, men det fungerer veldig godt å gi bort som gave.

Se våre andre oppskrifter på fudge

Se våre andre oppskrifter på julegodter

Skaff deg ukens kake som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Sjokoladefudge med pinjekjerner

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2.5 dl
sukker, brunt
125 g

Fremgangsmåte

Blant alt utenom den hakkete sjokoladen  i en tykkbunnet kjele. Varm sakte opp under omrøring . Det skal ikke koke, men trekke til en blank masse. Det tar noen minutter.

Så øker du temperaturen litt for at massen skal tykne og karamelliseres. Pass på at den ikke brenner seg. Når den føles tykk nok, rører du inn den hakkete sjokoladen slik at den løses opp og pinjekjernene til slutt. 

Hell utover en langpanne som er dekt med matpapir og sett kaldt over natten.  

Tips:
Hvis du vil ha en lys fudge, bruker du hvit sjokolade i stedet og tilsetter 1 ss lys sirup i tillegg. Du kan også dele mengden i to og lage en lagvis fudge med to ulike sjokoladetyper. 

Se våre andre oppskrifter på fudge

Her er våre andre oppskrifter på julegodter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: GreenArtPhotography

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen