Honningkake er skikkelig retro, men samtidig veldig aktuell siden tilbudet av lokal honning aldri har vært større. Selvsagt blir dette en eksklusiv kake, all den tid vi snakker om en kostbar ingrediens. Men når du samtidig vet at den kommer til å modnes som en god vin eller ost, ja, da er det vel ikke noe å lure på.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Honningkake som kan lagres
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til eggedosis. Varm opp honningen til den er flytende. Rør inn appelsinmarmelade og pepper. Ha honningen i eggedosisen sammen med siktet hvetemel. Hell røren i godt smurt form med en bred stripe bakepapir langs bunnen og opp på kortendene. Stek kaken på nederste rille ved 150 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Pakk kaken godt inn og la den få modne i kjøleskapet før servering.
Pynt (før servering):
Vask og skjær appelsin i tynne skiver. Kok opp appelsinsaft og honning el sukker. Hell over appelsinskivene og la trekke, gjerne 30 minutter. Ta opp av laken som helles over toppen av kaken og fordel appelsinskivene over. Pynt gjerne med sitronmelisse.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Aperitif.no
Foto: Lena_Zajchikova
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
The Glenlivet Single Malt 12 Years Old
Skottland
Volum: 0.700 Pris: 479,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Disznókö Tokaji Furmint Late Harvest 2017
Ungarn
Volum: 0.500 Pris: 188,30 Basisutvalget -
88 Poeng
Meir Juleaquavit
Norge
Volum: 0.700 Pris: 489,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Põhjala x Tempest Glen Noble Cellar Series
Estland
Volum: 0.330 Pris: 129,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Brossay Les Plantes Coteaux du Layon 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 319,50 Basisutvalget -
90 Poeng
Bryggerhuset x Bache-Gabrielsen Series #04 Imperial Stout Pineau barrel
Norge
Volum: 0.380 Pris: 135,50 Bestillingsutvalget