Ukens kake

Kokoskake

Majones i kakedeigen? Jepp, saftigere enn dette blir det knapt

Majones i kakedeigen? Jepp, saftigere enn dette blir det knapt

Ikke la deg skremme, for denne kokoskaken er så saftig og mektig som en kokoskake kan bli. Likevel klarer du to stykker.
Aase E. Jacobsen
05 Mars 2020 - 13:00

Majones er jo bare eggeplommer og nøytral olje, så veldig skremmende er det egentlig ikke.

Her kan du les om mannen bak denne uvanlige ingrediensen 

Men du må for all del ikke bruke hvitløksmajones eller en med markant sennepssmak. Lager du den selv, bruk bare sitron og litt salt som smakstilsetning.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones

De fleste ferdigmajoneser er ganske nøytrale - men unngå for all del lettmajones i denne oppskriften. Skal du kutte kalorier, finn på noe annet. For denne kaken skal oppleves mektig, men overraskende nok ikke verre enn at du får lyst på et stykke til. 

Kjøper du fersk kokosnøtt og river den selv, blir smaken selvsagt guddommelig, men oppskriften er tilpasset den tørre kokosmassen du får i alle butikker.

Se våre andre søte oppskrifter med kokos

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Kokoskake a la Thomas Keller

Kokoskake a la Thomas Keller

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Skill eggene. Pisk sukker og eggeplommer luftig. Tilsett majones, kokosmelk og surmelk og bland forsiktig inn, men slik at deigen blir jevn.

Bland mel, kokosmasse, salt, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør inn litt etter litt i deigen.

Pisk eggehviter stive med helt rent utstyr og vend inn i deigen.

Fordel deigen på tre eller fire runde godt smurte former (22 el 24 cm). Stek ved 165 grader i 20-25 minutter. Test med en trepinne om kakebunnene er gjennomstekt. Avkjøl.

Marengs:
Pisk eggehviter stive.  Kok opp sukker og vann til temperaturen når 120 grader. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvitene mens maskinen går på middels hastighet. Øk så til maks hastighet og kjør til seig marengs.

Montering:
Ta kakebunnene ut av formene og dekk den første med marengs og litt kokosmasse. Repeter med de to neste og dekk kaken på sidene med marengs og kokosmasse.

Sett kaken kaldt i minst 30 minutter for at den skal sette seg. 

Tips:
Av de overskytende eggeplommene kan du lage din egen majones - men dropp sennepen om du skal bruke den i denne oppskriften.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones

Her kan du les om mannen bak denne uvanlige ingrediensen 

Se våre andre søte oppskrifter med kokos

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 


Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her