Ukens kake
Oboykake er alle barns favoritt - og mange voksnes

Oboykake er alle barns favoritt - og mange voksnes

Det er en super kake til barnebursdager eller til dugnader. Prøv denne oppskriften på en ekstra holdbar kake.
Aase E. Jacobsen
12 Mars 2016 - 15:43

Oboy eller Nesquick smaker omtrent det samme, men for fansen er dette som å banne i kjerka. Noen holder en knapp på den ene og andre på den andre. I kakebakesammenheng gjør de imidlertid samme nytten. Det blir en kake med mild sjokoladesmak - og dermed svært barnevennlig.

Når du bake med surmelk og natron som i denne oppskriften, får du en svært holdbar kake. Ikke minst er det en veldig lettvint oppskrift siden du bare rører alt sammen. Vips er den ferdig. Så kan du legge ekstra flid i pyntingen. 

Se våre andre gode oppskrifter på bursdagskaker 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Oboykake

Oboykake

Fremgangsmåte

Kake:
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt til deigne er jevn. Hell i en smurt langpanne. Sett den nederst i ovnen som er varmet til 200 grader. Det tar 30 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke om den er gjennomstekt. 

Avkjøl kake litt før du smører glasuren utover.

Glasur:
Bland alle ingrediensene sammen og rør godt til den er jevn. Juster med melis til passe tykk. Husk at den blir mer flytende når du smører på en varm kake.

Tips:
Pynt med det som passer anledningen. Om du ønsker en rund kake med fyll i midten, kan du fordele deigen i to kakeformer (24 cm). Ved montering deler du hver kake i to og smører glasur mellom. I så fall blir du nødt til å doble mengden glasur.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her