Har du et plommetre i hagen, er du privilegert. Har du ikke, finnes norske plommer i fruktdisken fortsatt. Nyplukkete plommer smaker så godt naturell at det er synd å gjøre noe med dem. Men når de begynner å bli vel modne, er tiden inne for å bruke dem i matlaging. Som ukens kake, eller noe annet.
Se alt det andre du kan lage med plommer
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Sconeskake med plommer
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland de tørre ingrediensene. Ha i avkjølt smeltet smør og yoghurt gradvis og kjør til jevn deig, enten i matmølle eller kna for hånd. Deigen skal være fast. La hvile 15 minutter.
Kjevle ut til ca 40 cm i diameter. Legg deigen i smurt paiform eller kakeform.
Vask og del plommene i to. Ta ut steinen og legg plommene i taksteinmønster oppå deigen. Brett kantene innover plommene som på bildet. Dryss over sukker og smeltet smør, revet appelsinskall og hakket rosmarin.
Stek ved 200 grader i 20 minutter. Pass på at kaken ikke blir brent i kantene.
Sendt inn av Apéritif
Foto: SMarina