Brunostrester er gull verdt, ikke bare i viltsausen, men også i dessertsausen. Slik saus spriter opp en hvert dessert med iskrem fra butikken, men smaker selvsagt veldig godt til din hjemmelagete is også.
Se våre andre oppskrifter hvor brunost inngår
Hvis ikke brunosten emballeres riktig under sitt opphold i kjøleskapet, kan den lett ta smak av andre matvarer. Løk er en versting. Og da er ikke restene like mye verd i en dessertsaus.
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Vaniljeiskrem med brunostsaus, valnøtter og banan
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Smelt smør. Rist valnøttene i smøret. Avkjøl.
Fordel iskrem og banan skåret i skiver i fire skåler. Topp med valnøtter og brunostsaus.
Brunostsaus:
Kok opp vann og rør inn sukkeret til det er smeltet. Fortsett å koke ved svak varme til blandingen får en svak brunlig farge. Ta av platen og rør inn brunost og fløte vekselvis. Avkjøl. Rør innimellom for at den skal holde seg jevn. Oppbevar i kjøleskap, men ta ut 15 minutter før bruk.
Tips:
Sausen vil få ulike smak avhengig av hvilken type brunost du bruker. Ekte stølsgeitost gir en veldig kraftig smak, mens fløtemysost gir den mest barnevennlige. Du kan også blande brunostrester.
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Allram Grüner Veltliner Eiswein 2016
Østerrike
Volum: 0.380 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes Very Old
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 247,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Dupont Pommeau de Normandie
Frankrike
Volum: 0.700 Pris: 324,00 Bestillingsutvalget