Er du så heldig å ha kirsebær fra egen hage som du ikke får avsetning for i fersk form, er denne franske kakeklassikeren løsningen. Den er en mellomting mellom kake og tykk pannekake. Men det er alltid frukten som spiller hovedrollen.
Den egner seg like godt som dessert som på kakebordet, og smaker ekstra godt med pisket krem eller iskrem til.
Her er en annen oppskrift på clafoutis
Du kan også prøve disse oppskriftene med kirsebær
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Kirsebærkake
Antall porsjoner
6
Tilberedningstid
Ingredienser
750
stk
4
stk
0.5
stk
100
g
50
g
50
g
2.5
dl
Fremgangsmåte
Smør en passe stor gratengform grundig, og legg i kirsebærene.
Visp eggene lett i en bolle. Rør i salt og sukker. Arbeid inn melet. Når røren er glatt og jevn, smeltes halvparten av smøret og blandes inn i røren. Tilsett melken under jevn røring.
Hell røren over kirsebærene og klatt over resten av smøret. Stek i middels varm ovn (200 gr) til røren stivner, ca. 35-40 minutter.
Strø sukker over og server varm eller lunken. Pisket krem eller vaniljeis er godt til.
Sendt inn av Kari
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Austmann Cocoa Crimson
Norge
Volum: 0.330 Pris: 53,10 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Frederiksdal Kirsebærvin 2011
Danmark
Volum: 0.500 Pris: 193,60 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Verhaeghe Echt Kriekenbier
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 59,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Allegrini Recioto della Valpolicella Classico 2013
Italia
Volum: 0.500 Pris: 369,90 Bestillingsutvalget