Ukens kake

Biscotti med hasselnøtter, pistasjnøtter, korinter og hvit sjokolade

Slike småkaker er avhengighetsdannende
Foto: (dem10)

Slike småkaker er avhengighetsdannende

Det er alle godsakene i form av nøtter, tørket frukt og sjokolade som sammen med sprøheten som gjør biscotti så uimotståelige.
Aase E. Jacobsen
28 Mars 2019 - 13:00

Selve navnet biscotti forteller om framgangsmåten - det betyr nemlig stekt to ganger "biscoctus" på latin. Disse godsakene har dermed en lang historie - helt tilbake til Romertiden. Historikeren Plinius den eldre (23-79 fvt) skrev at de holdt i århundrer. 

Siden de bare inneholder tørrstoffer, og ikke fett (nøtter kom først i Middelalderen), er kakene holdbare, om ikke i flere hundre år. Småkakene tåler i hvert fall vanskelige forhold og holdt liv i mang en sjøfarer, som Columbus.

I vår oppskrift er smør med; rett og slett fordi det gjør dem ekstra sprø, og ikke så harde slik at du slipper å risikere om  ikke liv og lemmer, så i alle fall en tann. Tykkelsen på biscottiene er en annen diskusjon. His de er for tykke, kan de bli litt for harde å bite i så ca 2 cm er bra. Om de er for tynne og i tillegg har mange ekstra ingredienser i form av nøtter og tørket frukt, kan de bli vanskelige å skjære opp i jevne skiver før tørking. 

Se våre andre oppskrifter på biscotti

Skaff deg ukens kake-tips som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Biscotti med hasselnøtter, pistasjnøtter, korinter og hvit sjokolade

Biscotti med hasselnøtter, pistasjnøtter, korinter og hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett av gangen. Sikt i hvetemel og bakepulver.  

Hakk pistasj- og hasselnøttene grovt. Gjenta med sjokoladen. Bland inn i deigen sammen med korinter til jevn masse.

Tips:
Du kan godt bruke kokesjokolade. Tørket frukt som hakket aprikos eller mango smaker også veldig godt til. Bruk da 50 gram av hver. Men ikke overdriv for da blir forholdet mellom deig og tilsetninger feil. Og hvis du ikke liker korinter, dropper du dem bare.

Ha litt hvetemel på en bakeplate og kna og rull deigen ut til to flate pølser som er 6 cm brede og 4 cm høye.

Legg pølsene på et stekebrett med bakepapir. Stek ved 160 grader og varmluft i 30 minutter. Avkjøl.

Skjær dem så i skiver a 2-3 cm og legg tett i tett på et bakebrett for tørking. Reduser varmen til 140 grader og varmluft og la stå i 10-15 minutter til de er tørre, men ikke brune. 

NB om de kjennes myke, vil de bli harde når de er avkjølt.

Oppbevar i en kakeboks med lokk.

Tips: Ved servering kan du dyppe biscottiene i smeltet kokesjokolade og legge dem til tørk på et kjølig sted. 

Se våre andre oppskrifter på biscotti

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her