Ukens vin
Her får du imponerende god kvalitet for en liten penge

Her får du imponerende god kvalitet for en liten penge

For 159,90 får du en ekstra fyldig og innsmigrende hvitvin, for umiddelbar nytelse eller for noen år i kjelleren. Boblene fra samme produsent er også verd å snuse på.
Aase E. Jacobsen
28 Mai 2019 - 14:45
 

Ch. Rioublanc 2018 har enda mer av alt i siste årgang ut. Den sauvignon blanc-dominerte vinen byr på alt av denne druens godsaker som stikkelsbær, annen syrlig frukt, urter og grønt. Det ved siden av frisk syre har gitt en veldig godt balansert smak  som også har et fint mineralpreg.

Det gjør denne vinen til et funn når retter som fisk med smørsaus, alt innen  laks og  ørret samt asparges eller andre vegetarretter står på menyen. 

Se utvalget av hvit bordeauxvin på polet

2018-årgangen fra Bordeaux er fortsatt lite utforsket, men den generelle dommen er at de røde er bedre enn de hvite, men det gjelder først og fremst fraværet av botrytis, såkalt edelråte. For denne type hvit bordeauxvin som ukens vin tilhører, er botrytis uønsket. Derimot er kombinasjonen av mye sol, men ikke for høye temperaturer på dagtid, bortsett fra noen hetetokter i august, ok ikke minst stor forskjell mellom dag- og nattemperaturer, ideell for en tørr hvitvin. Da sikres god syreutvikling samtidig som frukten modnes jevnt. 

Derfor har også ukens vin behagelige 12,5 prosent. Som den hadde i 2016-årgangen som jeg smakte og ble fascinert av for et år siden. 

Her kan du lese mer om den årgangen og om produsenten

 

Fra samme vingård kommer også en annen tidsriktig vin, nemlig Ch. Rioublanc Crémant de Bordeaux Brut Nature, som ikke bare er knusktørr, men også en cremant med karakter. Den har semillon som hoveddrue hvilket har gir mer fedme og kjøttfull i stedet for syrlig frukt. Den har likevel god friskhet og er et like godt matfølge som den uten bobler. Prøv den til spekeskinke, røykelaks eller vegetar. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her