Ukens vin
Denne hvitvinen er faktisk utrolig billig

Denne hvitvinen er faktisk utrolig billig

Le G de Guiraud er en lekker vin for å nyte selv eller gi bort i gave. Særlig i magnumflaske. Og prisen er veldig gunstig.
Aase E. Jacobsen
01 August 2017 - 13:45

Denne lekkerbiskenen er ikke bare billig, den finnes sågar på et pol nær deg, i hvert fall om du bor i byen. Og om du nøyer deg med normalflasken av Le G de Guiraud 2016. Magnumen som finnes i 2015-utgave må bestilles.

Magnumen er fortsatt i 2015, men blir erstattet med 2016 når det er tomt på lageret. Foto: Lasse Ingeberg www.good2.no

Men den er verd ventetiden, særlig om du trenger tips til en spesiell gave. For hvit bordeuaxvin er svært lagringsdyktig. Særlig når den kommer fra en seriøs aktør som Guiraud. Vi snakker nemlig om et av de beste sauternesslottene.

Ch. Guiraud var for øvrig det første av toppslottene som gikk over til økologisk druedyrking, allerede i 1996 var de første spede forsøkene, og fra 2011 er vinene sertifisert som sådan. 

Se de andre vinene på polet fra Guiraud

Ukens vin er selvsagt ikke en sauternes, og heller ikke en søtvin, derimot en tørr og konsentrert hvitvin som trives sammen med vellagete sjømatretter og gjerne fra grillen.

Le G de Guiraud er en klassisk hvit bordeaux siden den er en blanding av sauvignon blanc og semillon. Den første druen bidrar med syrlighet og blomster og andre med fedme, søtere frukt og bivoksaktig karakter.

Drueinnhøstningen i Sauternes består av mange runder for å plukke druene på deres optimale tidspunkt. Så også for denne vinen, bortsett fra i dette tilfellet er det bare helt friske druer uten noen form for råte som brukes. Ifølge slottets tekniske direktør, Luc Planty, var druene ekstra sunne i 2016, og innhøstningen var avsluttet 22. september, for denne vinen, vel å merke. Det som henger igjen på vinstokkene venter på at edelråte (botrytis) skal angripe druene, for dermed å bli konvertert til noe av det lekreste eliksir som finnes, nemlig sauternes.

Ukens vin får ekstra karakter ved å modnes i fat som tidligere har inneholdt sauternes. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her