Ukens vin
Denne hvitvinen er faktisk utrolig billig

Denne hvitvinen er faktisk utrolig billig

Le G de Guiraud er en lekker vin for å nyte selv eller gi bort i gave. Særlig i magnumflaske. Og prisen er veldig gunstig.
Aase E. Jacobsen
01 August 2017 - 14:45

Denne lekkerbiskenen er ikke bare billig, den finnes sågar på et pol nær deg, i hvert fall om du bor i byen. Og om du nøyer deg med normalflasken av Le G de Guiraud 2016. Magnumen som finnes i 2015-utgave må bestilles.

Magnumen er fortsatt i 2015, men blir erstattet med 2016 når det er tomt på lageret. Foto: Lasse Ingeberg www.good2.no

Men den er verd ventetiden, særlig om du trenger tips til en spesiell gave. For hvit bordeuaxvin er svært lagringsdyktig. Særlig når den kommer fra en seriøs aktør som Guiraud. Vi snakker nemlig om et av de beste sauternesslottene.

Ch. Guiraud var for øvrig det første av toppslottene som gikk over til økologisk druedyrking, allerede i 1996 var de første spede forsøkene, og fra 2011 er vinene sertifisert som sådan. 

Se de andre vinene på polet fra Guiraud

Ukens vin er selvsagt ikke en sauternes, og heller ikke en søtvin, derimot en tørr og konsentrert hvitvin som trives sammen med vellagete sjømatretter og gjerne fra grillen.

Le G de Guiraud er en klassisk hvit bordeaux siden den er en blanding av sauvignon blanc og semillon. Den første druen bidrar med syrlighet og blomster og andre med fedme, søtere frukt og bivoksaktig karakter.

Drueinnhøstningen i Sauternes består av mange runder for å plukke druene på deres optimale tidspunkt. Så også for denne vinen, bortsett fra i dette tilfellet er det bare helt friske druer uten noen form for råte som brukes. Ifølge slottets tekniske direktør, Luc Planty, var druene ekstra sunne i 2016, og innhøstningen var avsluttet 22. september, for denne vinen, vel å merke. Det som henger igjen på vinstokkene venter på at edelråte (botrytis) skal angripe druene, for dermed å bli konvertert til noe av det lekreste eliksir som finnes, nemlig sauternes.

Ukens vin får ekstra karakter ved å modnes i fat som tidligere har inneholdt sauternes. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barcelona er verdens barhovedstad med 1. 3. og 7. plass

Paradiso, Sips og Two Schmucks sikrer metropolen denne statusen, og London er hakk i hel med Monica Bergs Tayer & Elementary. Himkok er endelig tilbake på Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mye vin for pengene er en underdrivelse for denne vinen
+
Ukens vin

Mye vin for pengene er en underdrivelse for denne vinen

Dette røverkjøpet er laget av druer fra eldgamle vinstokker og er utrolig nok å finne i 180+ polutsalg. Og det du skal velge for høstferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo
Matkurs og vinkurs
Beer and Winemakers Dinner 2. november i Oslo

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo

Grezzo åpner dørene for vinhusene Loxarel og Radici e Filari og bryggeriene Rodenbach og De Molen i en kamp mellom vin og øl satt til italiensk gourmetmat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Limantours suksessfaktor: Drinker med meksikansk historie og kultur

Cocktailene er lekne, eksperimentelle og i stadig forandring ved baren Limantour i Mexico by, og de gir en smakebit av meksikansk kultur og historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge
Dagens rett
Gulasjsuppe fra Ungarn

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge

Er du på høstferie er dette et ekstra godt valg for middagen, all den tid den kan stå og godgjøre seg på svak varme mens du er på tur. Siste finishen gjør du like før den skal serveres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barcelona er verdens barhovedstad med 1. 3. og 7. plass

Paradiso, Sips og Two Schmucks sikrer metropolen denne statusen, og London er hakk i hel med Monica Bergs Tayer & Elementary. Himkok er endelig tilbake på Worlds50Bestbars.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her