Ukens vin
Denne julepyntete rødvinen liker selv nissen

Denne julepyntete rødvinen liker selv nissen

Ikke fordi den er det aller beste valget til julegrøten, men fordi den er har en egen evne til å tilpasse seg omgivelsene, månefasene og mottakerens sinnstilstand. Og så finnes den i absolutt alle polutsalg. Jul over hele landet med andre ord.
Aase E. Jacobsen
18 Desember 2018 - 14:45

Meinklang Burgenland Red 2017 er den julete innpakningen til tross, er liten perle. Den er myk og innsmigrende med fin syrlighet og en viss kjøttfylde i kirsebær- og skogsbærfrukten. Den tåler overraskende mye smak i maten samtidig som den har moderat alkohol.

Jeg har ikke testet den til julegrøt, men saftigheten gjør at den trolig ikke er helt ueffen der heller. Så du kan trygt sette ut et glass av denne sammen med grøten til nissen. Men husk romslige glass, for selv nisser kan være kresne når det kommer til serveringen.

Ikke minst er det fruktdag ifølge den biodynamiske kalender fra kl 9 på julaften, så da vil denne vinen smake ekstra fyldig og rund. Jeg har nemlig testet den under de ulike alternativene som rot, blad, blomst og frukt og den siste får altså vinen til å skinne. 

Den er for øvrig en av to biodynamiske innslag i polets kategori 1 hvilket vil si alle landets 334 polutsalg. Den andre er en leskende og god hvitvin fra samme produsent, men uten juleinnpakning.

Den store distribusjonen var muligens grunnen til at Meinklang ble plukket ut til en episode av NRKs serie Folkeopplysningen som åpenbart har som formål å latterliggjøre, mer enn å opplyse, noe som dessuten er en umulig oppgave på skarve 6 minutter. Det var nemlig tiden som ble satt av til å forklare dette komplekse temaet som naturlig vs konvensjonelt landbruk vitterlig er. Fornuftig nok har NRK fjernet episoden fra sin nettspiller. Både du og nissen kan dermed nyte julevinen uten å måtte tåle bli ledd av.  La oss får mer julevin av dette slaget, er et ønske som sikkert julenissen stiller seg bak.

PS Vespa Barbera d’Asti 2017 er en annen solid julepyntet vin som vil vekke begeistring.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her