Ukens vin
Denne julepyntete rødvinen liker selv nissen

Denne julepyntete rødvinen liker selv nissen

Ikke fordi den er det aller beste valget til julegrøten, men fordi den er har en egen evne til å tilpasse seg omgivelsene, månefasene og mottakerens sinnstilstand. Og så finnes den i absolutt alle polutsalg. Jul over hele landet med andre ord.
Aase E. Jacobsen
18 Desember 2018 - 13:45

Meinklang Burgenland Red 2017 er den julete innpakningen til tross, er liten perle. Den er myk og innsmigrende med fin syrlighet og en viss kjøttfylde i kirsebær- og skogsbærfrukten. Den tåler overraskende mye smak i maten samtidig som den har moderat alkohol.

Jeg har ikke testet den til julegrøt, men saftigheten gjør at den trolig ikke er helt ueffen der heller. Så du kan trygt sette ut et glass av denne sammen med grøten til nissen. Men husk romslige glass, for selv nisser kan være kresne når det kommer til serveringen.

Ikke minst er det fruktdag ifølge den biodynamiske kalender fra kl 9 på julaften, så da vil denne vinen smake ekstra fyldig og rund. Jeg har nemlig testet den under de ulike alternativene som rot, blad, blomst og frukt og den siste får altså vinen til å skinne. 

Den er for øvrig en av to biodynamiske innslag i polets kategori 1 hvilket vil si alle landets 334 polutsalg. Den andre er en leskende og god hvitvin fra samme produsent, men uten juleinnpakning.

Den store distribusjonen var muligens grunnen til at Meinklang ble plukket ut til en episode av NRKs serie Folkeopplysningen som åpenbart har som formål å latterliggjøre, mer enn å opplyse, noe som dessuten er en umulig oppgave på skarve 6 minutter. Det var nemlig tiden som ble satt av til å forklare dette komplekse temaet som naturlig vs konvensjonelt landbruk vitterlig er. Fornuftig nok har NRK fjernet episoden fra sin nettspiller. Både du og nissen kan dermed nyte julevinen uten å måtte tåle bli ledd av.  La oss får mer julevin av dette slaget, er et ønske som sikkert julenissen stiller seg bak.

PS Vespa Barbera d’Asti 2017 er en annen solid julepyntet vin som vil vekke begeistring.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her