Ukens vin
Det beste rødvinskjøpet i januar

Det beste rødvinskjøpet i januar

Denne portugiseren byr på svært mye vin for pengene.
Aase E. Jacobsen
17 Januar 2016 - 12:01

Lavradores de Feitoria Cheda 2014 er saftig og frisk med veldig god frukt, fine tanniner og god karakter fra vokststedet, som er Douro i Portugal. Et utmerket følge til de fleste retter med kjøtt, alt fra kylling til elg.

Og til alt overmål er den å finne som nyhet nå i januar i de fleste polutsalg.

Her kan du se hvilke andre nyheter som ble lansert i januar

Det er en vin som er skreddersydd for et av Vinmonopolets anbud. Siden ikke bare smak, men også pris er avgjørende for at et produkt vinner anbudet etter at polets smakspanel har sagt sitt, får slike anbudsviner ofte en lavere pris enn normal markedspris. Til glede for deg som forbruker. Så også i dette tilfellet.

Denne vinen er nemlig laget av råvarer som holder høyere kvalitet enn den «vanlige» røde fra dette populære kooperativet. Den ville trolig kostet rundt 150 kroner, så et godt tilbud med andre ord.

Dette er alle vinene som finnes fra dette kooperativet

Forskjellen til den rimeligste er at det bare er brukt druer med såkalt A-klassifisering som er høyeste av i alt seks kategorier i Douro.

Her kan du lære om hvordan vinmarkene er klassifisert

Dette er normalt druer som er reservert portvin beregnet på et langt liv i kjelleren. Men etterspørselen etter hetvin, heller ikke portvin, er hva den en gang var. Derfor lager produsentene i dag mer og mer bordvin.

Disse karene leder an i det nye Douro

Og denne kvinnen har minst like mye å si

Det er likevel begrensninger for hvor mye som kan gå til bordviner, rett og slett for at ikke portvinstradisjonen skal dø ut.

Kooperativet består av en mindre gruppe kvalitetsorienterte vinbønder.

 Men selv om den er laget av samme druetyper som brukes til portvin, er den ikke søt, og heller ikke for alkoholsterk. Derimot et ganske så klassisk uttrykk for området og likevel allerede drikkevennlig.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her