Ukens vin
Det er ikke mange viner som gir så mye for pengene som disse

Det er ikke mange viner som gir så mye for pengene som disse

Casa Ferreirinha leverer ikke bare Portugals mest legendariske vin, Barca Velha, de sørger også for at hverdagsvinen blir en stor opplevelse.
Aase E. Jacobsen
16 Januar 2018 - 14:45

For sjelden får du så mye vin for pengene som med denne trioen. Casa Ferreirinha Papa Figos 2016 er som en tørr (og alkoholsvak) portvin med utrolig deilig og saftig mørk bærfrukt, pent terroiravtrykk og god syrefriskhet. For 20 kroner lavere pris får du Casa Ferreirinha Esteva 2016 som er litt bløtere, men fortsatt frisk og med god frukt. Også den en ekstra god billigvin. 

Disse vinene får ekstra drahjelp av de idelle forholdene for årgangen 2016 som sikret god modning og friskhet. Det kjennes på smaken også på billigste nivå som her.

Her kan du lese mer om Casa Ferreirinha

Fra samme produsent kommer sågar en solid hvit billigvin Casa Ferreirinha Planalto Reserva 2016, som er sjeldent godt skrudd sammen i denne prisklassen. Tvers gjennom seriøs med god fylde og friskhet.

En vinstil vi vil se mer av

Best av alt er at det ikke er snakk om et korttidstilbud, men en naturlig lav pris som vil holde seg utover året. At produsenten kan tilby disse vinene til en så gunstig pris, har trolig med størrelsen å gjøre. Sogrape er big business i Portugal med 830 hektar egne vinmarker, 520 av dem er i Douro-dalen hvor druene til disse vinene kommer fra.

Casa Ferreirinha i Douro.

Dessuten er det ikke til å komme fra at portugisisk vinindustri kjemper om plassen i vinforbrukernes bevissthet, og det er ikke alltid de vinner denne kampen selv med lave priser.

Men i Norge hvor salget av vin gjennom Vinmonopolet gikk ned med 1 prosent fra 2016 til 2017, beholdt portugisisk vin (ikke portvin) posisjonen fra året før. Til sammenligning droppet markedsleder Italia drøyt 4 prosent, og Puglia og  Veneto som har stått for halvparten av italiensk volum, mistet til sammen nesten 11 prosent i 2017. Årsaken er at forbrukerne vender søtladne rødviner ryggen, og disse to områdene har vært hovedleverandør av denne vinstilen.

Selv om Portugal har sine svin på skogen i form av rødviner med restsødme, har slike viner ikke samme dominans i volum som de har for italienske viner. At vi vil se mer seriøse prisgunstige viner fra Portugal i tiden framover, er jeg overbevist om. Og det ser jeg fram til.

Barca-Velha er kongen av Portugal og ukens viner berømte slektning.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek
Dagens rett

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek

En klassisk lammestek blir trolig helgens smaksopplevelse. Overveldende godt uansett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek
Dagens rett

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek

En klassisk lammestek blir trolig helgens smaksopplevelse. Overveldende godt uansett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv deg som mesterkokk i dag
Dagens rett
Bakt norsk kveite med agurksalat

Prøv deg som mesterkokk i dag

Denne lekre oppskriften er langt enklere enn den ser ut til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her