UKENS VIN: Dette gode rødvinskjøpet er som skapt for januarmenyen
Ukens vin

Dette gode rødvinskjøpet er som skapt for januarmenyen

Det er januar og mange suger på labben etter desembers overforbruk. Disse rødvinene byr på topp kvalitet for en liten penge.

Principiano Langhe Rosso 2016 er fyldigere enda mer sjarmerende og et langt bedre kjøp enn hva du vanligvis får i denne populære vinstilen Langhe Rosso.

Her kan du se utvalget av denne vintypen

Disse vinene innebærer nesten alltid en blanding av Piemontes mest populære druer. Det er særlig tilfellet for de rimeligste utgavene. I dette tilfellet er det snakk om barbera, dolcetto og nebbiolo som sørger for både lekker moden og sødmefylt mørkere frukt med innslag av kirsebær samt ikke minst fin syrlighet og et pent tanninbitt. Dette er en vin som absolutt er holdbar, men som det er meningen av du skal nyte mens du venter på at de andre store vinene, særlig baroloene, fra denne og andre produsenter skal bli drikkeklare. Og den gjør denne «trøstejobben» utmerket.

Foto: Elisabeth Kallinen 

Her kan du lese mer om hvordan denne vinen kommer til

Den har en «lillebror» som også passer veldig godt inn i januarkosten. Principiano Dosset 2016 har nemlig bare 10,5 prosent alkohol, som er veldig sjelden for en rødvin, også for dolcetto som er druen for denne vinen. Den lave alkoholen er imildertid ikke ensbetydende med at den er lett i fylde eller smak. Nei da, den tåler ganske mye smak i maten. Den har dog en litt smårobust karakter som gjør at den passer best til ikke for sofistikerte retter, men det er vel ikke akkurat der behovet er for tiden.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Principiano Langhe Rosso 2017

Produsent:
Ferdinando Principiano
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
5669701
88 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Principiano Dosset 2019

Produsent:
Ferdinando Principiano
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
1757901
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen