Ukens vin
Sikre deg disse superkjøpene som finnes i alle polutsalg

Sikre deg disse superkjøpene som finnes i alle polutsalg

A.A. Badenhorsts viner med de iøynefallende etikettene og solid håndverk inni flaskene er allerede blitt manges favoritter.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2016 - 13:21

A.A. Badenhorst Secateurs Shiraz Grenache Cinsault 2014 finnes i samtlige polutsalg – bortsett fra ni tilhørende kategori 1. Det er ikke sikkert ditt polutsalg har fått 2014 i hyllene, men det er ingen krise for 2013 smaker helt supert nå. Topp følge til alt av påskemenyens godsaker som ber om en rødvin. Også årets første grillfest. Eller vinkosen foran peisen.

I solveggen bør du heller satse på A.A. Badenhorst Secateurs Chenin Blanc 2015 som er kommet i en fantastisk årgang med virkelig lekker frukt. Den er så kjøttfull at du egentlig bør spare den til matbordet, og er så aromatisk, rund og sødmefylt at den også tar krydret mat. Den er nå i til sammen 162 polutsalg.

Som den røde utgaven er den utstyrt med følgende advarsel på baketiketten: «Don’t drink and walk on the road. You may get killed». Det står ikke noe om skiløypa – men som hovedregel smaker disse vinene best i romslige vinglass – også utendørs.

At en så lite kommersiell produsent som A. A. Badenhorst er å finne i så mange polhyller er egentlig litt overraskende, men også et veldig godt tegn på at stadig flere velger vin med karakter. Adi (egentlig Andre Adriaan) Badenhorst er kjent som en (hyggelig og humørfylt) fyr som valgte å gå sine egne veier etter å ha jobbet mange år hos kjente vinprodusenter ute og hjemme.

I 2008 kjøpte han sammen med fetteren Hein 60 hektar i Swartland, nærmere bestemt i den litt øde delen som heter Paardeberg. Her er det naturen som bestemmer sammen med druer fra ekstra gammelt plantemateriale.

I Swartland har han selskap av mange andre alternativt-tenkende vinbønder

Også to andre av «rabagastens» karaktersterke viner er å finne i hyllene i de 59 mest velassorterte polutsalgene. A.A. Badenhorst Secateurs Mourvedré 2014 er med sin sødme, mykhet og krydderpreg  en topp viltvin.

A.A. Badenhorst Family Red 2013 er en strålende blanding av fem ulike druer, uttalt jordsmonnskarakter, men også flott frukt, god friskhet og fine slanke tanniner. En vin som fortjener å følge påskens beste retter.

Adi har en forkjærlighet for druen cinsault som er mest kjent for å ha bidratt til Sør-Afrikas berømte krysning pinotage. Med A. A. Badenhorst Ramnasgras Cinsault 2014 har han skapt en superelegant vin i en pinot noir-aktig stil. Heldig er den som er i nærheten av de fire polutsalgene som har den før de stenger for påske (NB kl 15 på onsdag), for den kommer til å gjøre susen til mer delikate retter med lam, svin eller kylling.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Adi Badenhorst.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her