Ukens vin
Sikre deg disse superkjøpene som finnes i alle polutsalg

Sikre deg disse superkjøpene som finnes i alle polutsalg

A.A. Badenhorsts viner med de iøynefallende etikettene og solid håndverk inni flaskene er allerede blitt manges favoritter.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2016 - 13:21

A.A. Badenhorst Secateurs Shiraz Grenache Cinsault 2014 finnes i samtlige polutsalg – bortsett fra ni tilhørende kategori 1. Det er ikke sikkert ditt polutsalg har fått 2014 i hyllene, men det er ingen krise for 2013 smaker helt supert nå. Topp følge til alt av påskemenyens godsaker som ber om en rødvin. Også årets første grillfest. Eller vinkosen foran peisen.

I solveggen bør du heller satse på A.A. Badenhorst Secateurs Chenin Blanc 2015 som er kommet i en fantastisk årgang med virkelig lekker frukt. Den er så kjøttfull at du egentlig bør spare den til matbordet, og er så aromatisk, rund og sødmefylt at den også tar krydret mat. Den er nå i til sammen 162 polutsalg.

Som den røde utgaven er den utstyrt med følgende advarsel på baketiketten: «Don’t drink and walk on the road. You may get killed». Det står ikke noe om skiløypa – men som hovedregel smaker disse vinene best i romslige vinglass – også utendørs.

At en så lite kommersiell produsent som A. A. Badenhorst er å finne i så mange polhyller er egentlig litt overraskende, men også et veldig godt tegn på at stadig flere velger vin med karakter. Adi (egentlig Andre Adriaan) Badenhorst er kjent som en (hyggelig og humørfylt) fyr som valgte å gå sine egne veier etter å ha jobbet mange år hos kjente vinprodusenter ute og hjemme.

I 2008 kjøpte han sammen med fetteren Hein 60 hektar i Swartland, nærmere bestemt i den litt øde delen som heter Paardeberg. Her er det naturen som bestemmer sammen med druer fra ekstra gammelt plantemateriale.

I Swartland har han selskap av mange andre alternativt-tenkende vinbønder

Også to andre av «rabagastens» karaktersterke viner er å finne i hyllene i de 59 mest velassorterte polutsalgene. A.A. Badenhorst Secateurs Mourvedré 2014 er med sin sødme, mykhet og krydderpreg  en topp viltvin.

A.A. Badenhorst Family Red 2013 er en strålende blanding av fem ulike druer, uttalt jordsmonnskarakter, men også flott frukt, god friskhet og fine slanke tanniner. En vin som fortjener å følge påskens beste retter.

Adi har en forkjærlighet for druen cinsault som er mest kjent for å ha bidratt til Sør-Afrikas berømte krysning pinotage. Med A. A. Badenhorst Ramnasgras Cinsault 2014 har han skapt en superelegant vin i en pinot noir-aktig stil. Heldig er den som er i nærheten av de fire polutsalgene som har den før de stenger for påske (NB kl 15 på onsdag), for den kommer til å gjøre susen til mer delikate retter med lam, svin eller kylling.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Adi Badenhorst.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her