Ukens vin
Knallkjøp fra Toscana i basis

Knallkjøp fra Toscana i basis

Denne ferske vinen er billigere og bedre enn på mange år. Topp til biffen - og så er den allerede på plass i butikkhyllene.
Aase E. Jacobsen
11 September 2016 - 13:59

Dogajolo 2015 koster i den supre 2015-årgangen bare 129,90 som er en utrolig gunstig pris for denne vinen. Den er kjøttfull, myk og deilig og samtidig leskende med fin stofflighet og veldig god kirsebærfruktighet. En vin som passer til svært mange retter på grunn av blandingen av sangiovese og cabernet sauvignon. Kanskje det blir din nye favoritt til biffen?

Les mer om bakgrunnen for denne vinen her

Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo dro igang Carpineto i 1967.

 

Carpineto er en betydelig aktør i Toscana med tilsammen 125 hektar vinmarker fordelt på fem eiendommer, to i Chianti Classico, en i Montalcino, en i Maremma og en i Montepulciano.

Herfra kommer en annen skikkelig godbit, om enn i en langt høyere prisklasse. Men en 27 år gammel vino nobile som smaker fantastisk ungdommelig er en sjeldenhet, og Carpineto Vino Nobile di Montepulciano 1989 til bare fire hundre kroner er verdt hver eneste av dem.

Montepulciano-eiendommen er den største med i alt 84,5 hektar vinmarker.

 

1989 var et veldig godt år i de fleste klassiske vinområder og denne utgaven fra Montepulciano i det sørøstre Toscana lover godt for mange år fortsatt.

Les mer om de noble vinene fra Montepulciano

Den har allerede gode lagringstoner, men er langt fra sliten eller altfor myk. Den har nemlig bra med tanniner. I dag smaker den himmelsk til rikere retter med lam eller vilt, særlig elg, og skogsopp. Den perfekte høstvin med andre ord.

Fra eiendommen i Montepulciano.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her