UKENS VIN: Italiensk smaksbombe til knallpris
Ukens vin

Italiensk smaksbombe til knallpris

Denne sardinske vinen hjelper deg å komme gjennom vinteren samtidig som den får deg til å lengte etter sommerlige aktiviteter.

Sardus Pater Is Solus kom i nesten alle polets basishyller siste sommer og har nå byttet årgang. Det er absolutt til det bedre for den framstår i 2013-utgave som en svært smaksrik vin med veldig godt preg av modne kirsebær og eksotiske toner.

Et strålende vinfølge til vinterlige vilt- og andre retter med rødt kjøtt. Når våren og sommeren kommer blir den helt super til grillfesten.

Den er litt mindre jordlig og mer fruktig enn forrige utgave når de smakes side om side. Men med mer enn nok av smak og aroma fra vokststedet i form av røykaktig preg og jordsmonn. Så kommer den fra de sol- og saltsvidde skråningene på Sardinia. Produsenten er et kooperativ som samler et stort antall små vinbønder med tilhold i underområdet Sulcis som ligger på den sørvestre spissen av Sardinia. Området er kjent for sine viner av druen carignano – også kjent som carignan i Sør-Frankrike.

Sardinia har utrolig mye godt - og rimelig å by på

Det er samme druesorten som er brukt i «vår» vin som tilhører produsentens midterste kvalitetsnivå. Vinstokkene er plantet som lavtvoksende og tett beplantete busker som på grunn av sandjordsmonnet og den høye alderen (70 år) gir en ganske lav avling, bare en halv kilo per plante. Det er forklaringen på denne relativt rimelige vinens overraskende høye konsentrasjon. Som også betyr at den har et godt lagringspotensial.

Selv om den har aromaer som minner om trevirke, har den faktisk ikke vært innom eik, kun stål, det er et forhold som er med på å forklare den gunstige prisen. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Sardus Pater Carignano del Sulcis Is Solus 2019

Produsent:
Cantina Sardus Pater
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sardinia
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
9910701
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen