Ukens vin
Italiensk smaksbombe til knallpris

Italiensk smaksbombe til knallpris

Denne sardinske vinen hjelper deg å komme gjennom vinteren samtidig som den får deg til å lengte etter sommerlige aktiviteter.
Aase E. Jacobsen
21 Februar 2016 - 16:25

Sardus Pater Is Solus kom i nesten alle polets basishyller siste sommer og har nå byttet årgang. Det er absolutt til det bedre for den framstår i 2013-utgave som en svært smaksrik vin med veldig godt preg av modne kirsebær og eksotiske toner.

Et strålende vinfølge til vinterlige vilt- og andre retter med rødt kjøtt. Når våren og sommeren kommer blir den helt super til grillfesten.

Den er litt mindre jordlig og mer fruktig enn forrige utgave når de smakes side om side. Men med mer enn nok av smak og aroma fra vokststedet i form av røykaktig preg og jordsmonn. Så kommer den fra de sol- og saltsvidde skråningene på Sardinia. Produsenten er et kooperativ som samler et stort antall små vinbønder med tilhold i underområdet Sulcis som ligger på den sørvestre spissen av Sardinia. Området er kjent for sine viner av druen carignano – også kjent som carignan i Sør-Frankrike.

Sardinia har utrolig mye godt - og rimelig å by på

Det er samme druesorten som er brukt i «vår» vin som tilhører produsentens midterste kvalitetsnivå. Vinstokkene er plantet som lavtvoksende og tett beplantete busker som på grunn av sandjordsmonnet og den høye alderen (70 år) gir en ganske lav avling, bare en halv kilo per plante. Det er forklaringen på denne relativt rimelige vinens overraskende høye konsentrasjon. Som også betyr at den har et godt lagringspotensial.

Selv om den har aromaer som minner om trevirke, har den faktisk ikke vært innom eik, kun stål, det er et forhold som er med på å forklare den gunstige prisen. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her