Ukens vin
Prøv dette prisgunstige alternativet til bordeaux

Prøv dette prisgunstige alternativet til bordeaux

For 150 kroner får du mye god merlot- og cabernetsmak i glasset. Samt en vin som også tåler lagring.
Aase E. Jacobsen
02 Oktober 2016 - 17:31

Foncalieu La Tannerie 2015 kommer fra Carcassonne et stykke inn i landet fra Middelhavet. Dermed kommer de typiske «atlanterhavsdruene» som merlot og cabernet franc inn i bildet. Og det er basen for ukens vin.

Det gir en interessant miks av Bordeaux og Languedoc med god modenhet i frukten og samtidig en mer krydret smak ved siden av både gode syrer og faste tanniner. Topp følge til rødt kjøtt som lammegryte, viltstek med god saus eller en saftig biff.

Historisk grunn

Druene kommer fra vinmarker med steinete sand- og leirjord. Dette er historisk grunn. Carcassonne er nemlig en av de viktigste historiske byene i denne delen av Frankrike. Med mer enn 2000 år historie er Carcassonne ikke uventet på Unescos verdensarvliste.

Utsikt mot Cité de Carcassonne.

 

Vinmarken som har gitt druer til denne vinen har utsikt til de majestetiske festningsmurene som omkranser byen og som i dag er litt av en turistfelle. Men utenfor murene er det naturen som rår. Ukens vin er ikke økologisk sertifisert men praksisen i vinmarken har som mål å holde utbyttet naturlig nede. Vinmakingen er veldig rett fram med en avsluttende tankmodning på fem måneder før flasketapping.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

  • Produsent:
    Foncalieu
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Languedoc-Roussillon
    Pris:
    189.90 kr
    Varenummer:
    5470901
    86 POENG
    Foncalieu La Tannerie
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige
Dagens rett
Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige

Ekte fattigmannskost blir til den lekreste delikatesse med små grep. For denne tapasretten stammer fra en urgammel tradisjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagen derpå blir bedre med dette i magen
Dagens rett
Kentucky Hot Brown Sandwich

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest
Dagens rett

Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest

I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk rosevin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige
Dagens rett
Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige

Ekte fattigmannskost blir til den lekreste delikatesse med små grep. For denne tapasretten stammer fra en urgammel tradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi lakseburgeren et lett smakskick
Dagens rett

Gi lakseburgeren et lett smakskick

Dette er en liten, rask og velsmakende matbit som du med den største enkelhet setter i sammen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dagen derpå blir bedre med dette i magen
Dagens rett
Kentucky Hot Brown Sandwich

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her