Ukens vin
Prøv dette prisgunstige alternativet til bordeaux

Prøv dette prisgunstige alternativet til bordeaux

For 150 kroner får du mye god merlot- og cabernetsmak i glasset. Samt en vin som også tåler lagring.
Aase E. Jacobsen
02 Oktober 2016 - 16:31

Foncalieu La Tannerie 2015 kommer fra Carcassonne et stykke inn i landet fra Middelhavet. Dermed kommer de typiske «atlanterhavsdruene» som merlot og cabernet franc inn i bildet. Og det er basen for ukens vin.

Det gir en interessant miks av Bordeaux og Languedoc med god modenhet i frukten og samtidig en mer krydret smak ved siden av både gode syrer og faste tanniner. Topp følge til rødt kjøtt som lammegryte, viltstek med god saus eller en saftig biff.

Historisk grunn

Druene kommer fra vinmarker med steinete sand- og leirjord. Dette er historisk grunn. Carcassonne er nemlig en av de viktigste historiske byene i denne delen av Frankrike. Med mer enn 2000 år historie er Carcassonne ikke uventet på Unescos verdensarvliste.

Utsikt mot Cité de Carcassonne.

 

Vinmarken som har gitt druer til denne vinen har utsikt til de majestetiske festningsmurene som omkranser byen og som i dag er litt av en turistfelle. Men utenfor murene er det naturen som rår. Ukens vin er ikke økologisk sertifisert men praksisen i vinmarken har som mål å holde utbyttet naturlig nede. Vinmakingen er veldig rett fram med en avsluttende tankmodning på fem måneder før flasketapping.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

  • Produsent:
    Foncalieu
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Languedoc-Roussillon
    Pris:
    189.90 kr
    Varenummer:
    5470901
    86 POENG
    Foncalieu La Tannerie
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her