Ukens vin
Prøv dette prisgunstige alternativet til bordeaux

Prøv dette prisgunstige alternativet til bordeaux

For 150 kroner får du mye god merlot- og cabernetsmak i glasset. Samt en vin som også tåler lagring.
Aase E. Jacobsen
02 Oktober 2016 - 17:31

Foncalieu La Tannerie 2015 kommer fra Carcassonne et stykke inn i landet fra Middelhavet. Dermed kommer de typiske «atlanterhavsdruene» som merlot og cabernet franc inn i bildet. Og det er basen for ukens vin.

Det gir en interessant miks av Bordeaux og Languedoc med god modenhet i frukten og samtidig en mer krydret smak ved siden av både gode syrer og faste tanniner. Topp følge til rødt kjøtt som lammegryte, viltstek med god saus eller en saftig biff.

Historisk grunn

Druene kommer fra vinmarker med steinete sand- og leirjord. Dette er historisk grunn. Carcassonne er nemlig en av de viktigste historiske byene i denne delen av Frankrike. Med mer enn 2000 år historie er Carcassonne ikke uventet på Unescos verdensarvliste.

Utsikt mot Cité de Carcassonne.

 

Vinmarken som har gitt druer til denne vinen har utsikt til de majestetiske festningsmurene som omkranser byen og som i dag er litt av en turistfelle. Men utenfor murene er det naturen som rår. Ukens vin er ikke økologisk sertifisert men praksisen i vinmarken har som mål å holde utbyttet naturlig nede. Vinmakingen er veldig rett fram med en avsluttende tankmodning på fem måneder før flasketapping.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

  • Produsent:
    Foncalieu
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Languedoc-Roussillon
    Pris:
    189.90 kr
    Varenummer:
    5470901
    86 POENG
    Foncalieu La Tannerie
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her