UKENS VIN: Prøv dette prisgunstige alternativet til bordeaux
Ukens vin

Prøv dette prisgunstige alternativet til bordeaux

For 150 kroner får du mye god merlot- og cabernetsmak i glasset. Samt en vin som også tåler lagring.

Foncalieu La Tannerie 2015 kommer fra Carcassonne et stykke inn i landet fra Middelhavet. Dermed kommer de typiske «atlanterhavsdruene» som merlot og cabernet franc inn i bildet. Og det er basen for ukens vin.

Det gir en interessant miks av Bordeaux og Languedoc med god modenhet i frukten og samtidig en mer krydret smak ved siden av både gode syrer og faste tanniner. Topp følge til rødt kjøtt som lammegryte, viltstek med god saus eller en saftig biff.

Historisk grunn

Druene kommer fra vinmarker med steinete sand- og leirjord. Dette er historisk grunn. Carcassonne er nemlig en av de viktigste historiske byene i denne delen av Frankrike. Med mer enn 2000 år historie er Carcassonne ikke uventet på Unescos verdensarvliste.

Utsikt mot Cité de Carcassonne.

 

Vinmarken som har gitt druer til denne vinen har utsikt til de majestetiske festningsmurene som omkranser byen og som i dag er litt av en turistfelle. Men utenfor murene er det naturen som rår. Ukens vin er ikke økologisk sertifisert men praksisen i vinmarken har som mål å holde utbyttet naturlig nede. Vinmakingen er veldig rett fram med en avsluttende tankmodning på fem måneder før flasketapping.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Foncalieu La Tannerie 2019

Produsent:
Foncalieu
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
164,90 kr
Varenummer:
5470901
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen