UKENS VIN: Så deilig som denne barberaen er, er sjelden kost til prisen
Ukens vin

Så deilig som denne barberaen er, er sjelden kost til prisen

2017-årgangen har gitt denne kjenningen ekstra mye karakter, og det bør du vite å sette pris på.

Gironda La Lippa Barbera d´Asti 2017 har siden første gang jeg smakte den vært et godt valg i sin kategori og prisklasse, men i 2017 er den tilbake der den en gang var. Nemlig som en barbera som setter spor etter seg, med ekstra saftig og deilig rød og mørk bærfrukt og god struktur. En vin som duger til det meste, fra pasta til biff og vilt.

Prismessig er den litt over hverdagsnivå for mange, men du får altså rikelig igjen for de to ekstra tierne.

Her kan du lese mer om denne vinen og om produsenten

 

Og skal du servere dessert etter måltidet, stiller samme produsent med det også. Gironda Brachetto d´Acqui 2017 har nemlig også fått et godt løft i 2017-årgangen og byr på usedvanlig god og innsmigrende rød bærfrukt og fylde samt fin friskhet. Et supert følge til kalde desserter eller kaker med nøtter, bær og krem.

2017 var på samme måte som 2018 en veldig varm og tørr sommer med resulterende rekordtidlig innhøstning i Sør-Europa, Piemonte inkludert. Dermed får vinene mer tid på seg etter at de er ferdig gjæret og modnet før de lanseres. Det gjør igjen at de føles mer drikkeklare enn ofte ellers hvor de smakes under et halvt år etter at druene kom i hus. Selv om 2017 var veldig varm og tørr, var den viktigste delen av vekstperioden når det kommer til sukker- og syreutvikling preget av kjølige netter. Dermed ble det viner med både god friskhet og mye smak.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Gironda La Lippa Barbera d´Asti 2019

Produsent:
La Gironda
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
179,00 kr
Varenummer:
858101
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Gironda Brachetto d´Acqui 2019

Produsent:
La Gironda
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
159,00 kr
Varenummer:
858401
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen