Ukens vin
Slik gjør du overgangen så smidig som mulig

Slik gjør du overgangen så smidig som mulig

Havrelefse og striskjorte betyr for mange boksvin. Med denne får du veldig god kvalitet på innsiden av plasten og på et pol nær deg.
Aase E. Jacobsen
18 August 2020 - 14:45
 

Best av alt er at Villa Cavallo 2013 også finnes i flaske, i så å si alle polutsalg (mot "bare" 109 pol for boksen). Både flaske og boks er tappet samtidig og kvaliteten er derfor i utgangspunktet den samme. Ofte må vin som skal selges i boksformatet filtreres litt kraftigere, noe som naturlig nok tar bort litt av smaksstoffene, men ifølge David Volterrani, mannen bak Cavallo, er det brukt samme filtermetode for begge.

  Foto: Trond W. Andersen

Likevel er vinen fra boksen litt rundere i frukten og flasken har litt mer stofflighet. Siden modningen av vinen har funnet sted i tanker og begge er tappet noenlunde samtidig, må forskjellen tillegges størrelsen på emballasjen.

Både boksen og flasken oppleves like konsentrert og smaksrik og er dermed like gode kandidater til så vel hverdagslige retter som pasta, eller mer forseggjorte grillmåltider. Ikke minst er de perfekte til ulike soppretter nå som skogen roper på å bli høstet for den slags.

Enten du velger boksen eller flasken, kan det være lurt å ha en karaffel for hånden, eller romslige glass, for da kommer den enda mer til sin rett. Som kosevin på terrassen under en varmelampe eller i sofakroken en kjølig augustkveld, smaker særlig vinen fra boksen fortreffelig, siden den er hakket bløtere.

Gitt prisen for flaskeversjonen framstår boksen som svært prisgunstig. Og selv om den er blant de dyreste i kategorien boksvin fra Toscana, er den helt klart den beste. Den skiller seg dessuten ut ved å være ekstra moden, snart sju år er voksent for en vin i dette formatet, og det at alderen ikke tynger, er nok et bevis for kvaliteten.

Her kan du lese hele denne delen av historien

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Casa Cavallo
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    3.00l
    Land
    Italia Italia
    Område:
    Toscana
    Pris:
    499.90 kr
    Varenummer:
    10264606
    86 POENG
    Casa Cavallo
  • Produsent:
    Casa Cavallo
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Italia Italia
    Område:
    Toscana
    Pris:
    159.90 kr
    Varenummer:
    10264601
    84 POENG
    Casa Cavallo
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her