Bransje
Unik «ny» konkurranse for bransjens yngste

Unik «ny» konkurranse for bransjens yngste

Young Sommelier blir helnorsk og åpner for alle bransjens ansatte under 30 år.
Aase E. Jacobsen
08 Juli 2015 - 18:02

Det blir kun norske drikkevarer som deltakerne i årets konkurranse for unge vin-, brennevins- og ølkelnere skal testes i.

Alle under 30 år kan delta

Slik får konkurransen som har vært arrangert siden 2002, en helt ny drakt. Temaet for konkurransen skiller seg ut fra andre lignende konkurranser ved at det kun skal brukes norskproduserte drikkevarer.

Dermed er det norsk sider, vin av frukt eller også druer, øl og brennevin som skal dekanteres, tappes, skjenkes og blindsmakes av tre finalister.

Det betyr også at «sommelier» ikke lenger er begrenset til vinkelnere, men også ølkelnere og bartendere.

Aldergrensen er dessuten hevet til 30 år.

Stort publikum

Konkurransen som tidligere gikk samtidig med NM for vinkelnere, er nå flyttet til Matstreif og finalen finner sted 12. september på Rådhusplassen.

I finalen skal tre finalister vise sine kunnskaper. De tre velges ut fra en semifinale hvor alle bartendere, vin- og ølkelnere under 30 år er velkomne til å prøve sine ferdigheter. Alle konkurranseøvelsene er nært knyttet til det som er dagligdagse oppgaver for bransjefolk. Men som kanskje ikke er så kjent blant det store publikum.

Og det blir det mange av i denne konkurransen. Fjorårets Matstreif samlet 150.000 mat- og drikkeglade i løpet av to dager.

Alle kan melde seg til semifinale

Semifinalen som avholdes på Kafe Løve den 7. septemberkl 12-14 består av en teoriprøve og skriftlig blindsmaking. Den er åpen for alle som jobber i en serveringsbedrift og som er under 30 år.

Påmelding til denne gjøres til caroline.tangen@aperitif.no, mob. 97 78 06 16.

Den som vinner konkurransen får en reise for to til Flåm, Flåmsbrygga og Ægir Bryggeri med mange spennende opplevelser inkludert.

Her kan lese mer om alt som er mulig å oppleve

Dette er historien om Flåmsbrygga og Ægir Bryggeri

Den første Young Sommelier fant sted i 2002. Vinner den gang var Alexander Skjefte fra Trondheim.

Les om da Alexander Skjefte vant den første Young Sommelier

Siden har mange framtredende vinkelnere deltatt i denne konkurransen hvis formål er å gi bransjens vinkelnere en arena å trene på.

Young Sommelier arrangeres av Apéritif i samarbeid med blant andre Flåmsbrygga.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her