Unik sødme

Denne godbiten er noe så sjelden som en søt vin av en av de tøffeste rødvinsdruene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Maydie Tannat 2004 (48508)  (for 50 cl) er som navnet antyder laget av tannat-druen som vanligvis gir kraft til vinene fra Madiran-appellasjonen i Sørvest-Frankrike.

Overmodne druer
Viner som er kjent for sin gode syre- og tanninstruktur, og derav følgende lange levetid. Denne søte utgaven har samme opprinnelse, og er laget av en av Madirans beste produsenter, nemlig Ch. d'Aydie (Pierre Laplace) .

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Denne unike dessertvinen er laget av druer som normalt ville gått inn i Ch. d'Aydies toppvin men som har fått henge ekstra lenge på vinstokkene til de er blitt overmodne og stappfulle av sukker.

Ufiltrert
Men druene gjæres ikke på vanlig måte. De upressete druene får noen dagers godgjøring i store fat for deretter å tilsettes druesprit til 17 prosent. Blandingen får stå stort sett i fred i om lag en måned.

Deretter presses den forsiktig og hetvinen modner videre i 400 liters fat i halvannet år. Vinen filtreres ikke før flasketapping og beholder derfor maksimalt av tannatdruens rike karakter.

Svisker eller sjokolade
Det vil av samme grunn danne seg et bunnfall i flasken, så det gjelder å skjenke forsiktig, i hvert fall når flasken nærmer seg slutten. Og det kommer den til å gjøre raskt, for dette er en skikkelig godbit.

Aller best er den til sjokoladedesserter, til kaker med tørket frukt eller hvorfor ikke en god gammeldags sviskegrøt med luftig vaniljekrem til?

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Maydie Tannat 2004

Produsent:
Pierre Laplace
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.500l
Land:
Frankrike
Område:
Gascogne
Pris:
179,00 kr
Varenummer:
48508
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen